Plastik i naturen

I Danmark laver vi rigtig meget affald. Faktisk er vi dem i Europa, der producerer mest. Noget affald kan vi tjene penge på. Vi sælger det til fabrikker i udlandet, hvor de kan lave affaldet om til nye produkter.
Men nogle gange ender vores affald også i lande, hvor de ikke kan lave det om, og i stedet ender det med at ligge i store bunker, hvor det forurener. Det er der ingen der vil have.


Skilpaddens hademad

For mange år siden blev der født en lille skilpadde. På sin vej ud til havet blev den fanget i et stykke plastik. Men ikke hvilket som helst slags plastik – det var nemlig en plastikring fra en six-pack, som nogen havde smidt på jorden i stedet for i en skraldespand.


Drivhusbold

Hvad er klima? Og hvad vil det sige at klimaet forandres? Man hører tit om temperaturstigninger, når man beskæftiger sig med klimaforandringer. Vi skal nu finde ud af hvorfor temperaturen stiger ved at bruge os selv.


Verdensmåls-cirkelstafet

Verdensmålene er en plan for hele verdens udvikling – en slags opskrift på hvordan verden bliver til et bedre sted at være. Alle verdens lande er gået med til at arbejde for at nå verdensmålene inden år 2030. Verdensmålscirklen symboliserer, at alle verdensmålene er lige vigtige og derfor skal I nu stille jer ud i en verdensmålscirkel


De rige vinder – de fattige taber

Når uligheden stiger er det primært de rigeste, der tager indkomster fra de fattige – og det er ikke lighed. Verdensmål nr. 8 og 10 hører tæt sammen, da fokus på øget økonomisk vækst i de mindst udviklede lande kan være med til at reducere økonomisk ulighed.


Hospitalsleg

Når temperaturen stiger og flere områder bliver udtørret eller oversvømmet er folk nødt til at flytte/migrere. Når mange mennesker pludselig bor tæt, kan sygdomme nemmere sprede sig, det bliver svære at vaccinere alle og hospitalerne kan blive overfyldte.


Container-tagfat

Affald skal i skraldespanden og ikke i naturen. Desværre smider nogle mennesker affald i naturen, fordi de er for dovne til at finde en skraldespand. Det er både grimt og dyrene kan komme til skade, når der ligger affald i naturen.


Sultne Isbjørne

Isbjørnene lever på den arktiske havis, hvor de vandrer, jager og bygger huler. Isbjørnene er meget hurtige på is (ca. 55 km/t) men desværre ikke helt så gode til at svømme. Isbjørnens livret er sæler, som er rigtigt gode til at svømme men ret kluntede på land/is.


Digitalt læringssite om FN’s Verdensmål

https://www.verdensmaalene.dk/ – Dette website er udviklet af UNDP’s nordiske kontor i Danmark, Globale Gymnasier og Mellemfolkeligt Samvirke/VerdensKlasse med støtte fra Danidas Oplysningsbevilling. 


Don’t Choose Extinction

Jeg er kun én person, jeg kan ikke gøre en forskel.
Heldigvis er det ikke kun én person, som prøver at redde verden. Der er milliarder af mennesker, som mener at vores klode har brug for hjælp.


Bliver verden bedre?

Dette er et spørgsmål med mange svar. Mange af os lever længere, sundere og rigere liv. Men vores måde at leve på udsætter planeten for stort pres, og konflikter ryster vores verden. Gennem visuel præsentation af fakta og statistik bliver det nemmere at forstå den verden, vi lever i – og måske komme lidt tættere på svaret på spørgsmålet: Bliver verden bedre?

(Hjemmesiden er på svensk. Den forventes at blive oversat til dansk i løbet 2022)

Læs mere om FN Byens skoletjeneste, YOUNG, på www.un.dk/skoler

FN Byens skoletjeneste, YOUNG
www.un.dk/skoler
young@uncity.dk

FN Byen / UN City
Marmorvej 51
2100 København Ø

Scroll to Top
Scroll til toppen