UNICEF (FN's Børnefond)

UNICEF (FN’s Børnefond) arbejder i verdens hårdeste områder for at nå de mest udsatte børn og unge – og for at beskytte ethvert barns rettigheder.
I mere end 190 lande og territorier gør UNICEF alt, hvad der kræves for at hjælpe børn med at overleve, trives og udnytte deres potentiale; fra tidlig barndom og op gennem ungdommen.

Som verdens største udbyder af vacciner, understøtter UNICEF børns sundhed og ernæring, sikkert vand og sanitet, kvalitetsuddannelse og opbygning af færdigheder, HIV-forebyggelse og behandling af mødre og babyer, og beskyttelse af børn og unge mod vold og udnyttelse. Før, under og efter humanitære nødsituationer er UNICEF til stede og bringer livreddende hjælp til børn og familier.

Gennem det nye COVAX-initiativ – i samarbejde med Gavi, Vaccine Alliance, WHO og CEPI – udnytter UNICEF sin unikke placering som den største vaccinekøber i verden og samarbejder med producenter og partnere om indkøb af COVID-19 vaccinedoser, såvel som fragt, logistik og opbevaring.

Om FN Byen

UNICEF i FN Byen
UNICEFs forsynings- og logistikhovedkvarter – Supply Division – ligger i København, som også er hjemsted for det største humanitære lager i verden.

Forsyninger er altafgørende for at opfylde børns rettigheder.
UNICEF-indkøbte forsyninger, der støtter FN’s overlevelses- og udviklingsprogrammer for børn rundt om i verden, er afgørende for at sikre børns sundhed, uddannelse og beskytte dem mod misbrug, udnyttelse og forsømmelse.

Ud over at støtte UNICEFs igangværende aktiviteter, giver Supply-funktionen hurtig forsyningsrespons i nødsituationer.

Scroll to Top
Scroll til toppen