UNFPA (FN’s Befolkningsfond)

Ⓒ UNFPA ESARO

UNFPA, formelt FN’s Befolkningsfond, arbejder i mere end 150 lande for at sikre en verden, hvor enhver graviditet er ønsket, enhver fødsel er sikker, og hvor alle unge har mulighed for at udleve deres fulde potentiale.

UNFPA arbejder for at gøre det muligt for kvinder selv at bestemme over deres fødsel, hvilket er en menneskerettighed. Agenturet understøtter adgang til en række svangerskabsforebyggende metoder samt adgang til information angående omfattende seksualundervisning for unge.

UNFPA leverer medicin og udstyr, så kvinder kan føde sikkert. UNFPA støtter uddannelse af jordemødre og styrkelse af sundhedssystemer, så de eksempelvis er klædt på til at levere nødtjenester såsom kejsersnit og til at behandle fødselsskader såsom fistler.

UNFPA arbejder for at forebygge og reagere på kønsbaseret vold. Agenturet fokuserer også på at fjerne skadelig praksisser, herunder kvindelig omskæring og børneægteskab, og hjælper med at engagere mænd og drenge til at fremme ligestilling mellem kønnene.

UNFPA giver adgang til prævention og sikrer fødsler i humanitære omgivelser. Agenturet har et særligt ansvar for at koordinere interventioner for at forebygge og reagere på kønsbaseret vold i nødsituationer.

UNFPA i FN Byen
I Danmark har organisationen to kontorer: UNFPA’s nordiske kontor og UNFPA’s indkøbskontor.

Det nordiske kontor varetager relationer med partnere, herunder regeringer, parlamentsmedlemmer, civilsamfundsorganisationer og medier i de nordiske lande.

Indkøbskontoret håndterer indkøb af prævention og relaterede varer til udviklingslande. UNFPA er den største globale indkøber af prævention for offentlige midler. I alt arbejder omkring 70 mennesker for UNFPA i FN Byen.


Scroll til toppen