UNFPA (FN's Befolkningsfond)

UNFPA – FN’s seksuel og reproduktiv sundhedsorganisation – arbejder i mere end 150 lande for at sikre en verden, hvor enhver graviditet er ønsket, enhver fødsel er sikker, og hvor alle unge har mulighed for at udleve deres fulde potentiale.

UNFPA arbejder for at gøre folk i stand til selv at bestemme om og hvornår, de vil have børn, hvilket er en menneskerettighed. UNFPA sikrer adgang til en række præventionsformer samt adgang til information og seksualundervisning for unge.

UNFPA leverer medicin og udstyr, så kvinder kan føde sikkert. UNFPA støtter uddannelsen af jordemødre og styrkelse af sundhedssystemer, så kvinder kan få akut hjælp som kejsersnit eller behandling af fødselsskader som obstetrisk fistel.

UNFPA arbejder på at bekæmpe kønsbaseret vold, stoppe skadelig praksis som pigeomskæring og børneægteskab, og på at engagere mænd og drenge i arbejdet med at fremme ligestilling mellem kønnene.

UNFPA sørger for adgang til prævention og sikrer fødsler i humanitære krisesituationer og har desuden et særligt ansvar for at koordinere indsatsen mod kønsbaseret vold i krisesituationer.

UNFPA i FN Byen
I FN Byen har organisationen to kontorer: UNFPA’s nordiske kontor og UNFPA’s globale indkøbskontor.

Det nordiske kontor varetager relationer med bl.a. regeringer, parlamentsmedlemmer, medier, civilsamfundsorganisationer, og universiteter i de nordiske lande.

UNFPA’s globale indkøbskontoret håndterer indkøb af prævention, medicin og sundhedsudstyr til udviklingslande. UNFPA er den største globale indkøber af prævention for offentlige midler. I alt arbejder omkring 90 mennesker for UNFPA i FN Byen.

Scroll to Top
Scroll til toppen