IOM (FN's Migrationsorganisation)

Human og velordnet migration. Det er den overordnede vision for IOM (FN’s Migrationsorganisation).

IOM arbejder med sine internationale partnere om at støtte migranter i hele verden. Ud fra princippet om, at velordnet migration er til fordel for både migranter og de involverede samfund, består IOM’s primære arbejde i at assistere og rådgive regeringer og migranter.

Det indebærer for eksempel at finde praktiske løsninger på migrationsproblemer, styrke det internationale samarbejde samt yde humanitær hjælp til både migranter, flygtninge og internt fordrevne i nød.

År 2021 markerer 70-året for IOM’s fødsel i 1951. IOM blev født ud af kaoset og fordrivelsen efter Anden Verdenskrig.

Med sit mandat til at hjælpe europæiske regeringer med at identificere genbosættelseslande for de anslåede 11 millioner mennesker, der blev rykket væk fra deres hjem efter krigen, arrangerede organisationen transport til næsten en million indvandrere i 1950’erne. IOM’s nøgleaktiviteter er stadig, den dag i dag, støtte til genbosættelse og direkte humanitær hjælp.

Siden 2018 har IOM koordineret sekretariatet for De Forenede Nationers Netværk om Migration.

IOM Danmark-team byder IOMs vicegeneraldirektør for Management & Reform a.i. Irena Vojáčková-Sollorano og direktør for Human Resources Management, Michael Emery i FN-byen (okt 2023)

IOM i FN Byen
Organisationen har haft kontor i Danmark siden 2009. Kontoret består i dag af 5-10 ansatte. De udvikler og gennemfører migrationsprojekter i Danmark i samarbejde med danske partnere.

IOM Danmark arbejder med migrationsspørgsmål vedrørende assisteret frivillig tilbagevenden og reintegration, genbosættelse og bekæmpelse af menneskehandel.

Desuden er IOM-medarbejdere, der opererer fra FN Byen, i stand til at hjælpe deres kolleger rundt om i verden i at samarbejde med danske donorer.

Scroll to Top
Scroll til toppen