Hjem 2020-10-26T14:51:36+00:00

NYHEDER

FN kræver fred på sit 75-års jubilæum

Oktober 23, 2020, New York

Generalsekretær, António Guterres, opfordrede i anledning af FN’s 75-års jubilæum igen verdens lande til at indgå en global våbenhvile.

FN’s 75-års jubilæum markeres den 24. oktober, hvor FN-charteret blev vedtaget.

Gutteres gentog sin opfordring til våbenhvile i alle verdens hjørner inden udgangen af […]

WFP tildelt Nobels fredspris – Udtalelse af WFP’s Eksekutivdirektør David Beasley

København, 14. oktober 2020

Tildelingen af Nobels fredspris til FN’s World Food Programme (WFP) er den største og mest bevægende anerkendelse af de WFP-medarbejdere, som hver dag sætter deres liv på spil for at få mad og anden assistance frem til tæt på 100 millioner sultne […]

UNHCR: Bedre forhold og mindre overfyldte lejre skal være del af katastrofeindsatsen i modtagecentrene på de græske øer

Geneve, 28 September 2020

UNHCR, FN’s Flygtningeorganisation, opfordrer til hurtig handling for at forbedre forholdene og sikre humane løsninger for asylansøgere i modtagelsescentrene på de græske øer, herunder det nye midlertidige nødcenter på Lesbos.

I kølvandet på brandene, der ødelagde Moria-centret på Lesbos og tvang 12.000 mænd, […]

UNDP: Statement af Ulrika Modéer i forbindelse med FN’s 75 års jubilæum

København, 25. september 2020

“Hvis vi går sammen på tværs, kan vi finde frem til de bedste løsninger,”

I anledningen af FN’s 75 års jubilæum deler Ulrika Modéer, Assisterende Generelsekretær og Direktør for Eksterne Relationer og Advocay i FN’s Udviklingsprogram (UNDP), sine tanker om, hvordan vi får skabt […]

FN-organisationer i DK

Om FN Byen

FN Byen består af  to Campuser. Campus 1 på Marmormolen huser i dag 11 FN organisationer med 1.500 ansatte, som repræsenterer over 100 forskellige nationaliteter. Campus 2, beliggende i containerhavnen i Københavns Nordhavn, udgør UNICEF’s nye højlager. Med en kapacitet på op til 37.000 paller er det verdens største humanitære varehus.

Besøg FN Byen

Vi tager imod besøgende, der ønsker at se FN Byen og høre om vores arbejde hver fredag kl. 14. Derudover kan grupper med særlig interesse kontakte os angående private rundvisninger eller oplæg fra de forskellige organisationer. FN Byen inviterer også folkeskoleelever indenfor. Læs mere om #UNCity4Schools her.

FN’s Verdensmål

Den 25. september 2015 vedtog verdens regeringsledere på FN topmødet i New York en hidtil uset ambitiøs og transformativ udviklingsdagsorden, der frem til 2030 skal sætte os kurs mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten, vi bor på. Læs mere om Verdensmålene her.