Hjem 2020-09-16T09:39:36+00:00

NYHEDER

UNHCR: Bedre forhold og mindre overfyldte lejre skal være del af katastrofeindsatsen i modtagecentrene på de græske øer

28.09.20

UNHCR, FN’s Flygtningeorganisation, opfordrer til hurtig handling for at forbedre forholdene og sikre humane løsninger for asylansøgere i modtagelsescentrene på de græske øer, herunder det nye midlertidige nødcenter på Lesbos.

I kølvandet på brandene, der ødelagde Moria-centret på Lesbos og tvang 12.000 mænd, kvinder og børn […]

UNDP: Statement af Ulrika Modéer i forbindelse med FN’s 75 års jubilæum

København, 25. september 2020

“Hvis vi går sammen på tværs, kan vi finde frem til de bedste løsninger,”

I anledningen af FN’s 75 års jubilæum deler Ulrika Modéer, Assisterende Generelsekretær og Direktør for Eksterne Relationer og Advocay i FN’s Udviklingsprogram (UNDP), sine tanker om, hvordan vi får skabt […]

UNHCR rapport: Coronavirus er en alvorlig trussel mod flygtninges uddannelse – halvdelen af verdens flygtningebørn går ikke i skole.

Geneve, 3 september 2020

I en ny rapport, “Coming Together for Refugee Education”, der udkommer i dag, forudser UNHCR, FN’s Flygtningeorganisation, at medmindre verdenssamfundet handler hurtigt og modigt for at bekæmpe COVID-19’s katastrofale indvirkning på flygtninges uddannelse, vil potentialet for millioner af unge flygtninge, der […]

UNOPS: Statement af Grete Faremo i forbindelse med FN’s 75 års jubilæum

København, 3 September 2020

“Fremtiden skal være mere lige, inkluderende og bæredygtig.” Sådan lyder det fra Under-Secretary-General og Executive Director of UNOPS, Grete Faremo, i forbindelse med FN’s 75 års jubilæum. Se med i videoen herunder, når hun deler hendes tanker om, hvordan vi former […]

FN-organisationer i DK

FN Byen i billeder

Norges udenrigsminister, Ine Eriksen Søreide, og Danmarks udenrigsminister, Jeppe Kofod, til “Small States, Giant Multilateralists” i FN Byen den 21. januar 2020.

FN’s Flygtningehøjkommissær Filippo Grandi på besøg i FN Byen den 16. januar 2020.

Om FN Byen

FN Byen består af  to Campuser. Campus 1 på Marmormolen huser i dag 11 FN organisationer med 1.500 ansatte, som repræsenterer over 100 forskellige nationaliteter. Campus 2, beliggende i containerhavnen i Københavns Nordhavn, udgør UNICEF’s nye højlager. Med en kapacitet på op til 37.000 paller er det verdens største humanitære varehus.

Besøg FN Byen

Vi tager imod besøgende, der ønsker at se FN Byen og høre om vores arbejde hver fredag kl. 14. Derudover kan grupper med særlig interesse kontakte os angående private rundvisninger eller oplæg fra de forskellige organisationer. FN Byen inviterer også folkeskoleelever indenfor. Læs mere om #UNCity4Schools her.

FN’s Verdensmål

Den 25. september 2015 vedtog verdens regeringsledere på FN topmødet i New York en hidtil uset ambitiøs og transformativ udviklingsdagsorden, der frem til 2030 skal sætte os kurs mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten, vi bor på. Læs mere om Verdensmålene her.