Hjem 2019-11-05T16:25:19+00:00

FN's Generalsekretær António Guterres besøger FN Byen. Foto: Thomas Frøde.

NYHEDER

FN lancerer den største globale samtale om vores fremtid

New York, 2 January 2020

På det nye årtis første dag inviterer FN hele verden til en samtale om, hvordan vi gennem det globale samarbejde skaber en bedre fremtid for alle. Anledningen er FN’s 75 års jubilæum i 2020, og initiativet vil i løbet af året […]

Kulturnatten 2019 i FN Byen

København, 11. oktober 2019

Over 2000 gæster besøgte FN Byen på Kulturnatten 2019 den 11. oktober. Her fik de lejlighed til at besøge de 11 FN organisationer, som har til huse i FN Byen og lære mere om, hvordan organisationerne arbejder mod at opnå FN’s 17 […]

FN’s generalsekretær António Guterres besøger FN Byen

København, 10. oktober 2019

Torsdag den 10. oktober bød FN Byen FNs generalsekretær, António Guterres, velkommen i FN Byens Campus 1 og 2 for første gang. Generalsekretæren deltog blandt andet i et Town Hall-møde på Campus 1, hvor han talte til hundredvis af FN-ansatte.
I talen fremhævede […]

UNHCR: Europæiske lande bør gøre mere for at beskytte og støtte flygtninge- og migrant børn

Genève, 14. oktober 2019
De europæiske stater bør intensivere indsatsen for at beskytte flygtninge- og migrantbørn. Disse børn har ikke alene været på svære og farlige rejser, men de bliver fortsat udsat for risici og prøvelser, efter de er ankommet til Europa, herunder usikker indkvartering, forkert […]

FN-organisationer i DK

FN Byen i billeder

FN Dag, 24. oktober 2019
Hvert år fejrer FN Byens ansatte, familier og venner FN Dagen. Dagen markerer jubilæet for FN Charterets ikrafttræden i 1945. FN blev officielt til, da dette dokument blev godkendt af flertallet af underskriverne – heriblandt de fem permanente medlemmer af Sikkerhedsrådet.

Kulturnatten 2019, 11 oktober 2019 

Over 2000 gæster besøgte FN Byen på Kulturnatten 2019 den 11. oktober. Her fik de lejlighed til at besøge de 11 FN organisationer, som har til huse i FN Byen og lære mere om, hvordan organisationerne arbejder mod at opnå FN’s 17 verdensmål. FN Byen havde i år et overordnet tema for Kulturnatten: Live like tomorrow – creating the world we want. Temaet var omdrejningspunktet for alle aftenens aktiviteter, som fandt sted i fire tematiske områder: Flygtninge & migration, klima & sult, uddannelse, sundhed & kvinders rettigheder og ulighed & partnerskaber.

 Climate & SDGs Synergy Conference, 1-3 April 2019

400 deltagere fra hele verden mødtes i denne uge i FN Byen København til den første Climate and SDGs Synergy Conference nogensinde – formelt ” Global Conference on Strengthening Synergies between the Paris Agreement and the 2030 Agenda for Sustainable Development”. Her blev globale eksperter og ledere enige om centrale handlingspunkter, der styrker sammenhængen mellem implementeringen af klimaindsatsen og de 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling på en måde, som også inkluderer de svageste i verden.

Læs den officielle pressemeddelse her.

Lille Kulturnat, 15. marts 2019

De 17 verdensmål var omdrejningspunktet, da #UNCity4Schools fredag den 15. marts inviterede børn og deres forældre på besøg i FN Byen i anledning af Den Lille Kulturnat. Klokken 16 begyndte de første nysgerrige barneansigter at kigge ind ad hoveddøren til FN Byen, der i dagens anledning var omdannet til en ’Verdensmålslegeplads’ bestående af små aktivitets-øer. Ved én ø byggede børnene bæredygtige byer af klodser, mens verdensmål nummer tre ’Sundhed og trivsel’ blev levet ud gennem dans, parkour og gymnastik ved en anden ø. En tredje ø samlede børn til ansigtsmaling med mål nummer 15 ’Livet på land’ som tema, og ved en fjerde ø tilbød FN’s Fødevareprogram smagsprøver på de protein- og vitaminholdige kiks, som de giver til børn i områder med hungersnød. Det var første gang nogensinde, at København holder Den Lille Kulturnat og dermed også første gang, at FN Byen huser arrangementet. I alt lagde 300 gæster vejen forbi.

Om FN Byen

FN Byen består af  to Campuser. Campus 1 på Marmormolen huser i dag 11 FN organisationer med 1.500 ansatte, som repræsenterer over 100 forskellige nationaliteter. Campus 2, beliggende i containerhavnen i Københavns Nordhavn, udgør UNICEF’s nye højlager. Med en kapacitet på op til 37.000 paller er det verdens største humanitære varehus.

Besøg FN Byen

Vi tager imod besøgende, der ønsker at se FN Byen og høre om vores arbejde hver fredag kl. 14. Derudover kan grupper med særlig interesse kontakte os angående private rundvisninger eller oplæg fra de forskellige organisationer. FN Byen inviterer også folkeskoleelever indenfor. Læs mere om #UNCity4Schools her.

FN’s Verdensmål

Den 25. september 2015 vedtog verdens regeringsledere på FN topmødet i New York en hidtil uset ambitiøs og transformativ udviklingsdagsorden, der frem til 2030 skal sætte os kurs mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten, vi bor på. Læs mere om Verdensmålene her.