Om FN Byen

FN Byen i København består af to campusser og 11 forskellige FN-agenturer. Campus 1 åbnede i 2013 og huser 1,600 ansatte fra 108 forskellige lande. Campus 2 er UNICEF’s Verdenslager og huser 400 ansatte.

De 11 FN-agenturer, der er bosiddende i FN Byen, varierer i størrelse og mandat. De deler dog en fælles dagsorden: at nå FN’s 17 verdensmål inden 2030.

Før opførelsen af Campus 1 var seks af FN-agenturerne til stede i København på tre forskellige adresser. Åbningen af FN Byen har samlet agenturerne, og det forbedrer hermed det tværorganisatoriske samarbejde.

FN Byen er blevet et knudepunkt, hvor FN-agenturerne kan samarbejde, dele viden og arbejde med eksperter fra mange forskellige områder.

Trappen i midten af Campus 1 forbinder agenturerne på tværs af etager og afdelinger. © Adam Mørk

En bæredygtig bygning

Bæredygtighed var et centralt aspekt i byggeprocessen under opførelsen af Campus 1. Bæredygtige funktioner har gjort det muligt for bygningen at reducere sit energiforbrug med mindst 55%, da bygningen blandt andet bruger det omgivende miljø til energi og afkølning af dele af bygningen.

Vedvarende energi spiller en vigtig rolle i at drive Campus 1. FN Byens tag består af 1.400 solpaneler, som er spredt over hele taget samt siderne af bygningen. Panelerne er hvide og lavet af genanvendelige, plantebaserede materialer, der reflekterer sollyset og reducerer temperaturen inde i bygningen.

På den måde bruger FN Byen mindre aircondition og bygningen udsender derfor færre drivhusgasser. Udover dette, er der også tilføjet funktioner på taget og andre dele af bygningen til opsamling og opbevaring af regnvand, hvilket reducerer vandforbruget, da det blandt andet bruges til at skylle bygningens toiletter.

Læs mere om FN Byens historie her.

FN Byen Campus 2

FN Byen Campus 2 er placeret i containerhavnen i den nordlige havn i København. Det udgør UNICEF’s Verdenslager. Herfra sendes vigtige forsyninger til verdens udsatte børn. Med en samlet lagerkapacitet på 36.000 paller og 850 forskellige nødhjælpsprodukter er Campus 2 det største humanitære lager i verden.

UNICEF’s forsynings- og logistikhovedkvarter er i København. Her sørges for, at overkommelige livsbesparende forsyninger er tilgængelige i den rigtige mængde og kvalitet. På lagret er der palle op og ned med alt fra medicin og hospitalsudstyr, til fodbolde, farveblyanter og hele skoler, der kan være i små bokse.

Ud over at støtte UNICEF’s igangværende programmatiske aktiviteter, giver Supply-funktionen hurtig forsyningsrespons i nødsituationer. Det er muligt for lageret at pakke og sende katastrofehjælp til et hvilket som helt sted i verden.

Læs mere om UNICEF’s arbejde her.

Om FN Byen

Campus 2: En billede fra UNICEF-lageret i den nordlige del af København.


Scroll to Top
Scroll til toppen