Sekretariatet

De ansatte i Sekretariatet udfører FN’s daglige arbejde.

Hver afdeling eller kontor har et særskilt indsatsområde og ansvar. Afdelingerne koordinerer med hinanden for at sikre samhørighed, når de udfører organisationens daglige arbejde på kontorer og stationer rundt om i verden.

De ansatte indsamler viden og baggrundsinformation om sager, iværksætter og realiserer de beslutninger, som Generalforsamlingen har vedtaget, organiserer internationale konferencer, administrerer FN’s programmer og meget andet.

I Sekretariatet arbejder over 50.000 mennesker. Omkring 4.800 af dem sidder i hovedkvarteret i New York City, USA. Her arbejder blandt andet økonomer, jurister, journalister, bibliotekarer, oversættere og eksperter på mange forskellige områder. De resterende medarbejdere arbejder overalt i verden.

I spidsen for FN’s sekretariat er FN’s generalsekretær. Medarbejderne i sekretariatet refererer til generalsekretæren. I 2017 tiltrådte den tidligere portugisiske premierminister, António Guterres, posten som FN’s generalsekretær.

Generalsekretæren er chef for organisationen, udnævnt af generalforsamlingen efter henstilling fra Sikkerhedsrådet for en periode på fem år. Perioden kan fornyes.

Læs mere om Sekretariatet her.

Scroll to Top
Scroll til toppen