FN’s Miljøorganisation (UNEP)

FN’s Miljøorganisation (UNEP) arbejder for en sund og bæredygtig planet i dag og for fremtiden.

UNEP har til opgave at fastlægge den globale miljødagsorden, gennemføre en miljømæssig, bæredygtig udvikling inden for FN-systemet og forsyne offentligheden og beslutningstagere med troværdig og videnskabeligt baseret viden, der styrker den bæredygtige udvikling.

UNEP arbejder på at skabe en global miljødagsorden baseret på bæredygtig og ansvarlig udvikling. Organisationen leverer videnskabelig og evidensbaseret forskning til sine partnere for yderligere at skabe en mere bæredygtig og grønnere verden.

UNEP DTU

UNEP i FN Byen I Danmark er UNEP repræsenteret af tre samarbejdscentre; UNEP DTU Partnership og Center for klimateknologi (CTCN) i FN Byen og UNEP DHI on Water i Hørsholm.

UNEP DTU Partnership er en førende international forsknings- og rådgivende institution inden for energi, klima og bæredygtig udvikling. Gennem dybdegående forskning, politikanalyse og kapacitetsopbygning hjælper partnerskabet udviklingslande med en overgang mod lavere udledning af CO2. Organisationen støtter endvidere integrationen af klimatilpasning i nationale udviklingsstrategier.

UNEP DTU Partnership beskæftiger 70 forskere.


Scroll til toppen