FN’s Miljøorganisation (UNEP)

FN’s Miljøorganisation (UNEP) arbejder for en sund og bæredygtig planet i dag og for fremtiden.

UNEP har til opgave at fastlægge den globale miljødagsorden, gennemføre en miljømæssig, bæredygtig udvikling inden for FN-systemet og forsyne offentligheden og beslutningstagere med troværdig og videnskabeligt baseret viden, der styrker den bæredygtige udvikling.

UNEP arbejder på at skabe en global miljødagsorden baseret på bæredygtig og ansvarlig udvikling. Organisationen leverer videnskabelig og evidensbaseret forskning til sine partnere for yderligere at skabe en mere bæredygtig og grønnere verden.

UNEP i FN Byen
I Danmark er UNEP repræsenteret af tre samarbejdscentre; UNEP Copenhagen Climate Centre og Climate Technology Centre and Network (CTCN) i FN Byen og UNEP-DHI Centre on Water and Environment i Hørsholm.

UNEP Copenhagen Climate Center er en førende international rådgivende institution inden for energi, klima og bæredygtig udvikling.

Centrets arbejde fokuserer på at hjælpe udviklingslande og vækstøkonomier med reducere udledningen af CO2 og understøtter integrationen af klimatilpasning i nationale udviklingsstrategier.

Scroll to Top
Scroll til toppen