Verdenssundhedsorganisationen (WHO)

Verdenssundhedsorganisationen (WHO)’s mission er at sørge for den bedst mulige sundhed til alle mennesker. Det betyder blandt andet, at organisationen arbejder for at helbrede, forebygge og bekæmpe sygdomme.

Organisationen arbejder for at helbrede, forebygge og bekæmpe sygdomsudbrud, mens de samler nogle af de førende forskere inden for medicinal-industrien for at skabe vacciner samt forske.

WHO former dagsordenen for sundhedsforskning, sætter normer og standarder, formulerer evidensbaserede politikker, yder teknisk assistance til lande, og monitorerer tendenser i den globale sundhed.

Regional direktør for WHO/Europa, Dr. Hans Kluge, ved et pressemøde om COVID-19-situationen, september 2020. © David Barrett/WHO

WHO i FN Byen
WHO’s Regionale Kontor for Europa ligger i København, og det er et af WHO’s seks regionale kontorer på verdensplan.

WHO i FN Byen dækker som regionalt kontor i Europa 53 medlemsstater – fra Irland til Uzbekistan. Kontoret har godt 400 medarbejdere, 30 landekontorer og fem tekniske centre. Alle arbejder for at opnå det højest mulige sundhedsniveau for de næsten 900 millioner mennesker, der lever i WHO’s europæiske region.

WHO’s regionale kontor for Europa arbejder tæt sammen med medlemslandene og partnere for at opnå bedre global sundhed for alle, styrke handling på globale sundhedskriser og fremme universel sundhedspleje.


Scroll to Top
Scroll til toppen