FN’s 17 Verdensmål

FN’s 193 medlemslande vedtog i september 2015 de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling (SDG’erne). Verdensmålene er en opfordring til handling fra alle verdens lande – både fattige, rige og mellemindkomstlande – for at fremme velstand og samtidig beskytte planeten.

Klik på ikonerne nedenfor for at lære mere om de enkelte verdensmål og deres 169 delmål.

Verdensmålene bygger på resultaterne fra de otte Millennium Development Goals – også kaldet 2015-målene – der eksisterede fra 2000-2015. Disse tidligere udviklingsmål har vist os, at det er muligt at opnå resultater, hvis den politiske vilje er til stede, vi sætter klare mål, og vi prioriterer vores ressourcer. Du kan læse mere om the Millennium Development Goals her.

Verdensmålene opfordrer verdens lande til blandt andet at udrydde fattigdom og sult rundt i verden, reducere ulighed, sikre kvalitetsuddannelse og bedre sundhed for alle samt skabe mere bæredygtig vækst.

Målene er universelle og involverer hele verden. Hvis vi skal nå de 17 verdensmål, skal alle bidrage; regeringer, ledere, virksomheder, organisationer, ngo’er og borgere.

Nyhedsbrev om verdensmålsaktiviteter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage invitationer til kommende begivenheder og præsentationer om verdensmålene i FN Byen.

Find mere information om FN’s 17 verdensmål på den officielle FN-side for verdensmålene her.

Find kommunikationsmateriale om verdensmålene, inklusiv billeder, grafik og logoer her.

Scroll to Top
Scroll til toppen