UNHCR, FN’s Flygtningeorganisation

UNHCR, FN’s Flygtningeorganisation, har mandat fra FN’s Generalforsamling til at lede det internationale arbejde med at beskytte, hjælpe og finde løsninger for mennesker, der er tvunget på flugt fra deres hjem på grund af konflikt, vold, forfølgelse eller krænkelser af menneskerettigheder.

I mere end 70 år har UNHCR hjulpet millioner af mennesker til en bedre fremtid, herunder flygtninge, internt fordrevne, statsløse, asylansøgere og hjemvendte flygtninge.

UNHCR leverer livreddende hjælp såsom husly, mad og vand i nødsituationer rundt om i verden. Organisationen arbejder for at sikre grundlæggende menneskerettigheder, herunder retten til at søge asyl og finde sikker tilflugt i et andet land. UNHCR arbejder også for at finde bæredygtige løsninger, så mennesker har et sikkert sted at kalde hjem og har mulighed for at genopbygge deres liv.

UNHCR arbejder i mere end 130 lande, og størstedelen af personalet er baseret i felten.

Tusinder, der undslipper vold i Sudan, flygter til UNHCR's transitcenter. Sydsudan, 8. maj 2023.

UNHCR i FN Byen
UNHCR beskæftiger +250 medarbejdere i København, hvoraf størstedelen arbejder i forskellige globale hovedkvarters-funktioner, der huses i FN Byen.

Afdelingerne inkluderer UNHCR’s Private Sector Partnerships Service, der leder UNHCR’s voksende globale samarbejde med den private sektor og engagement med offentligheden, også med et team, der er særligt fokuseret på engagement i Danmark.

FN Byen huser også UNHCR’s Education Section, Global Data Service, Division of Information systems and Telecommunication samt det fælles UNHCR-World Bank Data Center.

UNHCR’s Repræsentation for de Nordiske og Baltiske Lande ligger i Stockholm, men er til stede i FN Byen gennem et forbindelseskontor, der dækker juridiske spørgsmål, fortalerarbejde og kommunikation vedrørende Danmark.

Scroll to Top
Scroll til toppen