Et kontor i en kasse kan gøre en forskel i Sydsudan

17. juli 2014

Forestil dig, at du er FN-ansat i en øde provins i Sydsudan. Dine bygninger er blevet angrebet og ødelagt, og du har mistet strøm, telefon- og internetforbindelse. Den krise, du befinder dig midt i, forværres, og det kan ikke komme på tale at bruge dage eller uger på at sætte computere og telefoner op for at få kontakt med omverdenen. Hvem kan hjælpe dig nu?

Danmark bidrager til nødhjælpsindsats til flygtningelejr i Irak

26. august 2014

Danmark bidrager gennem Beredskabsstyrelsen med eksperter og udstyr til etablering af en flygtningelejr i det nordlige Irak efter anmodning fra FN, skriver Udenrigsministeriet. Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen har bevilget 2 mio. kr. til støtte for Beredskabsstyrelsens bidrag til etablering af en lejr for 15.000-20.000 internt fordrevne i det nordlige Irak.

Handels- og udviklingsministeren udtaler:

UNICEF er vært for Global Supply Chain-konference i FN Byen i oktober 2014

25. august 2014

UNICEF Supply Division og initiativet kaldet People that Deliver (PtD) er vært for PtDs anden globale konference om "Human Resources in Supply Chain Management".

Kom med til præsentationen af Human Development Report 2014 i FN Byen

14. august 2014
Pressemeddelse

Kom og hør med, når årets Human Development Report præsenteres i FN Byen 20. august under overskriften:

Fasthold menneskelige udviklingsfremskridt: Reducer sårbarheder og styrk modstandsdygtighed. 

 

 

FN’s Udviklingsprogram UNDP og det danske Udenrigsministerium inviterer til præsentation af dette års Human Development Rapport ved Udenrigsministeriets Direktør for Udviklingspolitik Martin Bille Hermann, og FN’s Assisterende Generalsekretær/UNDP Bureau Direktør Jens Wandel.     

Human Development Report 2014

24. juli 2014

Årets Human Development Report fokuserer på menneskelig sårbarhed og modstandsdygtighed og opfordrer til indførelse af universelle velfærdsydelser, social beskyttelse og fuld beskæftigelse for at sikre holdbare udviklingsfremskridt

Vedvarende menneskelig sårbarhed er en trussel for fortsat udviklingsfremskridt. Udviklingsfremskridt vil hverken være retfærdige eller holdbare på sigt med mindre vi reducerer den menneskelige sårbarhed. Sådan lyder hovedpræmissen for Human Development Report 2014, der blev lanceret af FN’s Udviklingsprogram UNDP i Tokyo i dag.

Skuespilleren Mads Mikkelsen støtter WFP i kampen mod sult

23. juli 2014
Pressemeddelse

Når berømtheder taler, slår folk ørene ud.

Så da den internationalt anerkendte skuespiller Mads Mikkelsen sagde ja til at låne os sin stemme i kampen mod sult, vidste vi hos WFP øjeblikkeligt, at vi dermed havde fået en stærk fortaler for de 842 millioner mennesker, som hver aften går sultne i seng.

Danmark yder akut bidrag på 11 millioner kroner til beskyttelse af civile i Gaza

18. juli 2014

Som følge af den eskalerede konflikt og forværring af den humanitære situation i Gaza bevilger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen nu ekstraordinært 11 millioner kroner til bl.a. vandforsyning, medicin og beskyttelse af civile, skriver Udenrigsministeriet. 

Danmark er FN's femtestørste leverandør

14. juli 2014
Pressemeddelse

Danske virksomheders andel af De Forenede Nationers samlede indkøb er steget med næsten 40 pct. i 2013 set i forhold til 2012. Det har gjort Danmark til en af FN’s fem største leverandører med et samlet salg på 552,7 mio. dollar, svarende til 3027 mio. kr. Siden 2003 er Danmarks andel af FN’s samlede indkøb nidoblet.

 

I anledning af den Internationale Befolkningsdag

11. juli 2014
Pressemeddelse

Af Dr. Babatunde Osotimehin, FN vice-generalsekretær og eksekutivdirektør for FN’s Befolkningsfond, UNFPA

11 juli 2014

Verdens 1,8 milliarder unge er en stærk gruppe, individuelt og kollektivt. De former sociale og økonomiske virkeligheder, udfordrer normer og værdier, og bygger fundamentet for verdens fremtid.

Emma Watson er UN Womens nye goodwill-ambassadør

8. juli 2014
Pressemeddelse

Den Britiske skuespillerinde, Emma Watson, der er bedst kendt for sin rolle som Hermione Granger i 'Harry Potter'-filmserien, er udnævnt som UN Women goodwill-ambassadør. Watson er den første goodwill-ambassadør udpeget under ledelsen af UN Women’s nuværende eksekutivdirektør, Phumzile Mlambo-Ngcuka.

"Vi er begejstrede og beærede over at arbejde sammen med Emma" udtaler Mlambo-Ngcuka. Som UN Women goodwill-ambassadør vil Watson arbejde for bl.a. styrkelse af kvinders rettigheder.  '

Pages

Subscribe to Articler RSS