Human Development Report 2014

24. juli 2014

Årets Human Development Report fokuserer på menneskelig sårbarhed og modstandsdygtighed og opfordrer til indførelse af universelle velfærdsydelser, social beskyttelse og fuld beskæftigelse for at sikre holdbare udviklingsfremskridt

Vedvarende menneskelig sårbarhed er en trussel for fortsat udviklingsfremskridt. Udviklingsfremskridt vil hverken være retfærdige eller holdbare på sigt med mindre vi reducerer den menneskelige sårbarhed. Sådan lyder hovedpræmissen for Human Development Report 2014, der blev lanceret af FN’s Udviklingsprogram UNDP i Tokyo i dag.

Skuespilleren Mads Mikkelsen støtter WFP i kampen mod sult

23. juli 2014
Pressemeddelse

Når berømtheder taler, slår folk ørene ud.

Så da den internationalt anerkendte skuespiller Mads Mikkelsen sagde ja til at låne os sin stemme i kampen mod sult, vidste vi hos WFP øjeblikkeligt, at vi dermed havde fået en stærk fortaler for de 842 millioner mennesker, som hver aften går sultne i seng.

Danmark yder akut bidrag på 11 millioner kroner til beskyttelse af civile i Gaza

18. juli 2014

Som følge af den eskalerede konflikt og forværring af den humanitære situation i Gaza bevilger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen nu ekstraordinært 11 millioner kroner til bl.a. vandforsyning, medicin og beskyttelse af civile, skriver Udenrigsministeriet. 

Danmark er FN's femtestørste leverandør

14. juli 2014
Pressemeddelse

Danske virksomheders andel af De Forenede Nationers samlede indkøb er steget med næsten 40 pct. i 2013 set i forhold til 2012. Det har gjort Danmark til en af FN’s fem største leverandører med et samlet salg på 552,7 mio. dollar, svarende til 3027 mio. kr. Siden 2003 er Danmarks andel af FN’s samlede indkøb nidoblet.

 

I anledning af den Internationale Befolkningsdag

11. juli 2014
Pressemeddelse

Af Dr. Babatunde Osotimehin, FN vice-generalsekretær og eksekutivdirektør for FN’s Befolkningsfond, UNFPA

11 juli 2014

Verdens 1,8 milliarder unge er en stærk gruppe, individuelt og kollektivt. De former sociale og økonomiske virkeligheder, udfordrer normer og værdier, og bygger fundamentet for verdens fremtid.

Emma Watson er UN Womens nye goodwill-ambassadør

8. juli 2014
Pressemeddelse

Den Britiske skuespillerinde, Emma Watson, der er bedst kendt for sin rolle som Hermione Granger i 'Harry Potter'-filmserien, er udnævnt som UN Women goodwill-ambassadør. Watson er den første goodwill-ambassadør udpeget under ledelsen af UN Women’s nuværende eksekutivdirektør, Phumzile Mlambo-Ngcuka.

"Vi er begejstrede og beærede over at arbejde sammen med Emma" udtaler Mlambo-Ngcuka. Som UN Women goodwill-ambassadør vil Watson arbejde for bl.a. styrkelse af kvinders rettigheder.  '

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen lancerer ny grøn investeringsfond i FN Byen

25. juni 2014
Pressemeddelse

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen lancerede tirsdag African Renewable Energy Fund (AREF), der over det kommende årti forventes at bidrage til grønne investeringer for over 5 mia. kr. i Afrika. Lanceringen fandt sted ved et seminar i FN Byen, skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Første UNICEF-fly med nødhjælp er landet i Irak

25. juni 2014
Pressemeddelse

Et fragtfly med nødhjælp til børn, der er ramt af konflikten i Irak, ankom tirsdag til Erbil. Flyet, der kom fra Dubai, medbragte 34 paller UNICEF-forsyninger – blandt andet 10 telte, 2000 tæpper, 20 ”Schools-in-a-Box”, sundhedssæt, 5000 hygiejne-pakker og 20 hjælpepakker til nyfødte børn. Hjælpen er en del af UNICEF’s fortsatte svar på krisen.

Afskaf tvangssterilisation

25. juni 2014
Pressemeddelse

Verdenssundhedsorganisationen (WHO), OHCHR, UNAIDS, UNDP, UNFPA, UNICEF og UN Women ønsker at udrydde tvungen eller ufrivillig sterilisation. Det skriver organisationerne i en erklæring. Erklæringen fastslår, at sterilisation som hjælp til familieplanlægning og prævention bør være tilgængelig for alle, bør være af høj kvalitet og bør foregå uden diskrimination, tvang og vold. 

Danmark sender 55 millioner kroner til ofrene for Syriens borgerkrig

20. juni 2014
Pressemeddelse

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen besøger Libanon og donerer 55 mio. kr. til ofrene for borgerkrigen i Syrien. Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Pages

Subscribe to Articler RSS