Hjem 2018-11-14T10:09:26+00:00

Læs om de 169 delmål, som udgør Verdensmålene.

NYHEDER

Hver fjerde barn er vidne til vold i hjemmet i Ukraine

16. november 2018 – At være vidne til vold i hjemmet som barn kan have langvarige følger og danne grundlag for voldelig adfærd i voksenalderen, viser en ny undersøgelse fra UNFPA (FN’s Befolkningsfond). I Ukraine oplever hvert fjerde barn sin far udøve fysisk vold mod […]

Vil du udvikle ny forretning med FN’s Verdensmål?

FN Byen, 6. november 2018 – Vækst og Verdensmål går hånd i hånd i innovationsprogrammet SDG Accelerator, hvor en række danske virksomheder udvikler ny bæredygtig forretning i regi af FN’s Verdensmål. Snart sættes anden runde i gang, og derfor kan nye danske virksomheder nu tilmelde […]

UNDP deltager i international anti-korruptions konference i København

19. oktober 2018 – Korruption forværrer fattigdom og ulighed og undergraver arbejdet for at nå verdensmålene for bæredygtig udvikling. Som en vigtig del af UNDP’s fokus på at fremme god regeringsførelse arbejder UNDP i over 100 lande på at komme korruption til livs. På mandag […]

FN-organisationer i DK

FN Byen i billeder

Kulturnatten, 12. oktober 2018
Den 12. oktober 2018 åbnede FN Byen dørene for 1.300 gæster på Kulturnatten 2018. I år kunne man opleve flere forskellige ting i den grønne og bæredygtige bygning samt møde alle 11 FN organisationer, der har til huse i FN Byen. FN Byens skoletjeneste, #UNCity4Schools bød alle børn og deres forældre indenfor til leg og læring med FN’s Verdensmål; i anledning af 70 året for FN’s Verdenserklæring om Menneskerettigheder, stod alle FN organisationerne klar til at fortælle om hvordan de arbejder for menneskerettighederne rundt omkring i verden; og gæsterne kunne opleve, hvordan det er at bo og leve i en flygtningelejr, bl.a. gennem virtual reality samt lære om WHO’s og UNICEF’s vaccinationsprogrammer.

FishCrime konference, 15.-17. oktober 2018 Omkring 300 repræsentanter fra regeringer, internationale organisationer og NGO'er fra 65 lande verden over var samlet i FN Byen København fra den 15. og 16. oktober til den fjerde, årlige FishCRIME konference. Fiskekonferencen ville flytte fokus væk fra ulovligheder i havet til ulovligheder på land såsom økonomisk kriminalitet i forbindelse med ulovligt fiskeri. Et nyt forum for store havnationer, der blev oprettet under konferencen, har til hensigt at hjælpe med at bekæmpe ulovligt fiskeri på tværs af landegrænser. Konferencen var arrangeret af det norske Ministerium for Handel, Industri og Fiskeri og Nordisk Ministerråd med støtte fra FN’s Kontor for Narkotika og Kriminalitet (UNODC), INTERPOL, FN’s Udviklingsprogram (UNDP), the North Atlantic Fisheries Intelligence Group og PescaDOLUS.

FishCrime konference, 15.-17. oktober 2018

Omkring 300 repræsentanter fra regeringer, internationale organisationer og NGO’er fra 65 lande verden over var samlet i FN Byen København fra den 15. og 16. oktober til den fjerde, årlige FishCRIME konference. Fiskekonferencen ville flytte fokus væk fra ulovligheder i havet til ulovligheder på land såsom økonomisk kriminalitet i forbindelse med ulovligt fiskeri. Et nyt forum for store havnationer, der blev oprettet under konferencen, har til hensigt at hjælpe med at bekæmpe ulovligt fiskeri på tværs af landegrænser. Konferencen var arrangeret af det norske Ministerium for Handel, Industri og Fiskeri og Nordisk Ministerråd med støtte fra FN’s Kontor for Narkotika og Kriminalitet (UNODC), INTERPOL, FN’s Udviklingsprogram (UNDP), the North Atlantic Fisheries Intelligence Group og PescaDOLUS.

FN dagen, 24 oktober 2018 Den 24. oktober fejrede #UNCity4Schools FN Dag sammen med 50 elever og repræsentanter fra Kids Island. Dagen var fyldt med lærerige aktiviteter, som fokuserede på FN’s verdensmål nummer 6: Rent vand og sanitet. i løbet af dagen gav eleverne deres bud på, hvordan vi sparer på vandet i fremtiden ved at lave prototyper på vandbesparende løsninger.

FN dagen, 24 oktober 2018

Den 24. oktober fejrede #UNCity4Schools FN Dag sammen med 50 elever og repræsentanter fra Kids Island. Dagen var fyldt med lærerige aktiviteter, som fokuserede på FN’s verdensmål nummer 6: Rent vand og sanitet. i løbet af dagen gav eleverne deres bud på, hvordan vi sparer på vandet i fremtiden ved at lave prototyper på vandbesparende løsninger.

KADK konference, 29. oktober 2018 FN Byen afholdte for andet år i træk en konference sammen med Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) den 29. oktober 2018. 180 studerende og medarbejdere fra KADK deltog i seks forskellige workshops, som blev modereret af FN og KADK repræsentanter. Formålet med konferencen var at blive klogere og skarpere på, hvordan arkitektur, design og konservering kan bidrage til FN’s arbejde med verdensmålene. Konferencens temaer fokuserede på køn, katastrofer og mennesker, bærdygtig byudvikling og stigende urbanisering, circulær økonomi, samt sikring af sundhed og trivsel for alle. Repræsentanter fra FN organisationerne introducerede deres særlige fokusområder for dagens deltagere, som blev efterfulgt af produktive gruppediskussioner.

KADK konference, 29. oktober 2018

FN Byen afholdte for andet år i træk en konference sammen med Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) den 29. oktober 2018. 180 studerende og medarbejdere fra KADK deltog i seks forskellige workshops, som blev modereret af FN og KADK repræsentanter. Formålet med konferencen var at blive klogere og skarpere på, hvordan arkitektur, design og konservering kan bidrage til FN’s arbejde med verdensmålene. Konferencens temaer fokuserede på køn, katastrofer og mennesker, bærdygtig byudvikling og stigende urbanisering, circulær økonomi, samt sikring af sundhed og trivsel for alle. Repræsentanter fra FN organisationerne introducerede deres særlige fokusområder for dagens deltagere, som blev efterfulgt af produktive gruppediskussioner.

Om FN Byen

FN Byen består af  to Campuser. Campus 1 på Marmormolen huser i dag 11 FN organisationer med 1.500 ansatte, som repræsenterer over 100 forskellige nationaliteter. Campus 2, beliggende i containerhavnen i Københavns Nordhavn, udgør UNICEF’s nye højlager. Med en kapacitet på op til 37.000 paller er det verdens største humanitære varehus.

Besøg FN Byen

Vi tager imod besøgende, der ønsker at se FN Byen og høre om vores arbejde hver fredag kl. 14. Derudover kan grupper med særlig interesse kontakte os angående private rundvisninger eller oplæg fra de forskellige organisationer. FN Byen inviterer også folkeskoleelever indenfor. Læs mere om #UNCity4Schools her.

FN’s Verdensmål

Den 25. september 2015 vedtog verdens regeringsledere på FN topmødet i New York en hidtil uset ambitiøs og transformativ udviklingsdagsorden, der frem til 2030 skal sætte os kurs mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten, vi bor på. Læs mere om Verdensmålene her.