Mindehøjtidelighed for ofrene i folkemordet i Rwanda afholdt i FN Byen

9. april 2015
Pressemeddelse

Hvert år siden folkedrabet i Rwanda i 1994, er der blevet afholdt Kwibuka-begivenheder i Rwanda og i resten af verden. Ordet Kwibuka betyder "minde" på kinyarwanda, et af de officielle sprog i Rwanda, og Kwibuka bruges til at ære mindet om ofrene for folkedrabet. Den 7. april markerede det 21. år efter folkedrabet og i denne anledning afholdt de Forenede Nationer, anført af Grete Faremo - eksekutiv direktør for UNOPS, en ceremoni for at markere den internationale mindedag for folkemordet i 1994  ved en mindehøjtidelighed i FN Byen.

UN Women lancerer Comic and Cartoon Competition “Gender Equality: Picture it!”.

23. marts 2015

I febuar lancerede UN Womens kontor i Bruxelles sammen med Europakommissionen, Belgiens regering og UN Regional Information Center den såkaldte Comic and Cartoon Competition “Gender Equality: Picture it!”.

Efter fem års konflikt i Syrien lancerer FN #WhatDoesItTake kampagnen

20. marts 2015

I en fælles erklæring udstedt den 13. marts opfordrede De Forenede Nationers Kontor for Humanitære Indsatser (OCHA) verdensledere til at øge indsatsen mod væbnede sammenstød i Syrien, der har kostet mere end 220.000 mennesker livet i løbet af de sidste fem år. 

Kvinden bag HeForShe-kampagnen besøger FN Byen

5. marts 2015
Pressemeddelse

Hvordan skaber man en massebevægelse, der kan mobilisere folk? UN Womens social media-kampagne HeForShe er en succeshistorie, som siden lanceringen har fået mere end 1 milliard kommentarer på twitter. Den drivende kraft bag HeForShe-kampagnen er Elizabeth Nyamayaro, der var inviteret til FN Byen for at tale om kampagnen i forbindelse med Social Media Week.

Fodboldstjernen Zlatan Ibrahimovic sparker kampagne for udryddelse af sult i gang

16. februar 2015
Pressemeddelse

PARIS - Fodboldspilleren Zlatan Ibrahimović, angriber for Paris Saint-Germain (PSG) fodboldklub og anfører for det svenske landshold, fortalte i dag at han spillede med navnene på sultende mennesker tatoveret på sin krop i en kampagne for FN’s Fødevareprogram (WFP). 

Ibrahimović forklarede, at han i går havde spillet den franske Ligue 1-kamp med navnene på omkring 50 af de 80 millioner sultende mennesker, som WFP bistår globalt, tatoveret på sin hud.

Social Media Week 2015 i FN Byen

10. februar 2015
Pressemeddelse

Den 24. februar vil FN-Byen for andet år i træk deltage i Social Media week og være vært ved to begivenheder, denne gang med fokus på vellykkede sociale mediekampagner iværksat af FN-organisationer. 

 

Årtusinde mål nomineret til Nobels fredspris

4. februar 2015
Pressemeddelse

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen har sammen med otte af sine forgængere på ministerposten indstillet de såkaldte 2015-mål, Millennium Development Goals (MDG), til Nobels fredspris. 

De ni danske ministre er enige om, at disse mål har haft stor betydning for verdens udvikling de seneste 15 år, og at målsætningen om og indsatsen for at hjælpe verdens fattige fortjener at blive hyldet i form af en nominering som kandidat til at modtage den ærefulde pris i året 2015, som netop har været sigtemålet for de ambitiøse mål.

Pages

Subscribe to Articler RSS