Hjem 2019-04-09T14:35:58+00:00

Læs om de 169 delmål, som udgør Verdensmålene.

NYHEDER

Mere fart på kvinders ret til at bestemme over egen krop

13. september 2019 – Af Pernille Fenger, chef, UNFPA’s nordiske kontor

I dag, fredag den 13. september, er det 25 år siden at verdens lande blev enige om at sætte den enkeltes ret til seksuel og reproduktiv sundhed og reproduktive rettigheder i centrum for bæredygtig udvikling. […]

Flygtningeuddannelse i krise

30. august 2019 – Mere end halvdelen af verdens flygtningebørn i skolealderen får ikke en uddannelse, viser ny rapport fra UNHCR, FN’s Flygtningeorganisation. Ud af verdens 7,1 mio. flygtningebørn i skolealderen går 3,7 mio. af dem – mere end halvdelen – ikke i skole, fastslår UNHCR, […]

Udviklingsminister Rasmus Prehn deltager i debat om fødevaresikkerhed og fred

København, 16. august 2019 

Udviklingsminister Rasmus Prehn debatterer sammen med FN’s World Food Programmes (WFP) Assistant Executive Director Ute Klamert, om hvordan fødevareassistance kan bidrage til skabelse af fred. Det sker den 23. august i FN Byen i København og i forbindelse med WFP’s fotoudstilling ”Faces […]

FN Byens personale markerer Copenhagen Pride Week med flaghejsningscermoni

København, 15. august 2019

Den 13. august samlede FN Byens personale sig foran FN Byen i København til Copenhagen Pride Week Flaghejsningsceremoni. Cermonien var startsskuddet på FN Byens involvering i  Pride-ugen i København, hvor FN Byens personale markerer  menneskerettigheder og FN’s arbejde for lighed og inklusion.

Sonya […]

FN-organisationer i DK

FN Byen i billeder

 Climate & SDGs Synergy Conference, 1-3 April 2019

400 deltagere fra hele verden mødtes i denne uge i FN Byen København til den første Climate and SDGs Synergy Conference nogensinde – formelt ” Global Conference on Strengthening Synergies between the Paris Agreement and the 2030 Agenda for Sustainable Development”. Her blev globale eksperter og ledere enige om centrale handlingspunkter, der styrker sammenhængen mellem implementeringen af klimaindsatsen og de 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling på en måde, som også inkluderer de svageste i verden.

Læs den officielle pressemeddelse her.

Lille Kulturnat, 15. marts 2019

De 17 verdensmål var omdrejningspunktet, da #UNCity4Schools fredag den 15. marts inviterede børn og deres forældre på besøg i FN Byen i anledning af Den Lille Kulturnat. Klokken 16 begyndte de første nysgerrige barneansigter at kigge ind ad hoveddøren til FN Byen, der i dagens anledning var omdannet til en ’Verdensmålslegeplads’ bestående af små aktivitets-øer. Ved én ø byggede børnene bæredygtige byer af klodser, mens verdensmål nummer tre ’Sundhed og trivsel’ blev levet ud gennem dans, parkour og gymnastik ved en anden ø. En tredje ø samlede børn til ansigtsmaling med mål nummer 15 ’Livet på land’ som tema, og ved en fjerde ø tilbød FN’s Fødevareprogram smagsprøver på de protein- og vitaminholdige kiks, som de giver til børn i områder med hungersnød. Det var første gang nogensinde, at København holder Den Lille Kulturnat og dermed også første gang, at FN Byen huser arrangementet. I alt lagde 300 gæster vejen forbi.

SDG Talk: Kvindernes Internationale kampdag, 8. marts 2019

Hvis vi skal opnå ligestilling mellem kønnene før 2030, er det afgørende, at vi ikke lader nogen i stikken. Det var nøglebudskabet fra de debattører, der deltog paneldebatten i FN Byen den 8. marts i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag. Debatten var arrangeret af UN Women og UNDP og med i panelet var forfatter og debattør Geeti Amiri, forfatter Ahmad Mahmoud, direktør for Projekt Bydelsmødre Mai-Britt Haugaard, Lektor ved Copenhagen Business School Ana Maria Munar and Generalsekretær, Nordisk Ministerråd Dagfinn Højbråten.

KADK konference, 29. oktober 2018 FN Byen afholdte for andet år i træk en konference sammen med Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) den 29. oktober 2018. 180 studerende og medarbejdere fra KADK deltog i seks forskellige workshops, som blev modereret af FN og KADK repræsentanter. Formålet med konferencen var at blive klogere og skarpere på, hvordan arkitektur, design og konservering kan bidrage til FN’s arbejde med verdensmålene. Konferencens temaer fokuserede på køn, katastrofer og mennesker, bærdygtig byudvikling og stigende urbanisering, circulær økonomi, samt sikring af sundhed og trivsel for alle. Repræsentanter fra FN organisationerne introducerede deres særlige fokusområder for dagens deltagere, som blev efterfulgt af produktive gruppediskussioner.

KADK konference, 29. oktober 2018

FN Byen afholdte for andet år i træk en konference sammen med Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) den 29. oktober 2018. 180 studerende og medarbejdere fra KADK deltog i seks forskellige workshops, som blev modereret af FN og KADK repræsentanter. Formålet med konferencen var at blive klogere og skarpere på, hvordan arkitektur, design og konservering kan bidrage til FN’s arbejde med verdensmålene. Konferencens temaer fokuserede på køn, katastrofer og mennesker, bærdygtig byudvikling og stigende urbanisering, circulær økonomi, samt sikring af sundhed og trivsel for alle. Repræsentanter fra FN organisationerne introducerede deres særlige fokusområder for dagens deltagere, som blev efterfulgt af produktive gruppediskussioner.

Om FN Byen

FN Byen består af  to Campuser. Campus 1 på Marmormolen huser i dag 11 FN organisationer med 1.500 ansatte, som repræsenterer over 100 forskellige nationaliteter. Campus 2, beliggende i containerhavnen i Københavns Nordhavn, udgør UNICEF’s nye højlager. Med en kapacitet på op til 37.000 paller er det verdens største humanitære varehus.

Besøg FN Byen

Vi tager imod besøgende, der ønsker at se FN Byen og høre om vores arbejde hver fredag kl. 14. Derudover kan grupper med særlig interesse kontakte os angående private rundvisninger eller oplæg fra de forskellige organisationer. FN Byen inviterer også folkeskoleelever indenfor. Læs mere om #UNCity4Schools her.

FN’s Verdensmål

Den 25. september 2015 vedtog verdens regeringsledere på FN topmødet i New York en hidtil uset ambitiøs og transformativ udviklingsdagsorden, der frem til 2030 skal sætte os kurs mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten, vi bor på. Læs mere om Verdensmålene her.