Hvem er YOUNG?

YOUNG er FN Byens skoletjeneste, og den har eksisteret siden 2017. Vi underviser grundskolen og ungdomsuddannelserne i FN’s arbejde og Verdensmålene.

I begyndelsen tilbød vi udelukkende besøg i FN Byen, men har løbende udvidet vores tilbud til også at rejse ud og undervise skoleklasser rundt omkring i Danmark én gang om måneden.

Vores undervisere brænder for at gøre elever klogere på blandt andet FN’s arbejde og Verdensmålene, men de har vidt forskellige baggrunde for at gøre det. Herunder kan du læse, hvad der fik dem på sporet af jobbet i FN, og hvad der driver dem.

Kunne du godt tænke dig at blive en del af vores team? Så søger vi lige nu en studentermedarbejder.

Læs mere om stillingen her

Nicole

Ansat i YOUNG i januar 2019. Uddannet Cand.Scient. i biologi fra Københavns Universitet, 2011.
 
Nicole har arbejdet med formidling siden hun som ung lavede frivilligt arbejde i Amazonasregnskoven. Siden da har hun arbejdet med formidling i mange forskellige sammenhænge, blandt andet som gymnasielærer og som formidler på Danmarks Akvarium og Den Blå Planet. I forbindelse med sit speciale om klimaforandringers påvirkning på regnskoven arbejdede hun igen i Amazonas, og blev derigennem ekstra bevidst om, at klima- og miljøproblemer er globale og at løsningerne kræver internationale samarbejder. Nicole elsker at undervise børn og vække deres begejstring for problemløsning, og gøre store, og ofte uoverskuelige emner, tilgængelige for selv de helt yngste.

Anna K

Ansat i YOUNG i januar 2019. Uddannet cand.scient. i Humanfysiologi fra Københavns Universitet i 2015.

Anna har arbejdet i mange år som underviser på især efterskoler og højskoler. Det ligger hende derfor meget nært ikke bare at snakke om almen dannelse men i endnu højere grad global dannelse. Anna er uddannet BSs. i Idræt og Sundhed fra Syddansk Universitet samt cand.scient. I Humanfysiologi fra Københavns Universitet. Med denne baggrund synes Anna især det er spændende at lege og bevæge sig til viden om Verdensmålene.

Bror

Bror har været ansat i YOUNG siden maj 2022 med det formål at udvide skoletjenesten til også at omfatte ungdomsuddannelserne.  

Bror har med sit sjove navn og sine ustoppelige talegaver været i en masse formidlingspositioner gennem sit liv. Før han kom til FN, har han som engelsklærer på STX lært uddannelsesverdenen og sin målgruppe at kende. Før det arbejdede Bror fire sæsoner som turistguide i København, hvor han har vist Danmark fra sine bedste sider, om det var i bus, til båds eller til fods. Bror brugte sin studietid på Engelsk, Arabisk og en kandidat ved navn Tværkulturelle Studier. Her boede han bl.a. i Egypten, hvilket med hans uddannelse har givet ham et godt udgangspunkt for at tale om nogle af hans yndlingsemner såsom kultur, global ulighed, magtrelationer og ikke mindst: FN’s Verdensmål.  

Saber

Ansat i YOUNG i februar 2018. Uddannet cand.merc.emf i økonomisk markedsføring fra Copenhagen business school, 2011.

Saber har arbejdet med kommunikation i den private sektor, inden han tilsluttede sig skoletjenesten. Han synes, at det er sjovt at undervise elever i folkeskolen. Derfor har han i en årrække også arbejdet frivilligt på en lektiecafe, hvor han både har hjulpet børn med at læse deres første bøger, og assisteret større elever med at lave projektopgaver. Saber synes det er vigtigt, at eleverne blive mødt i øjenhøjde, derfor vil de altid blive inddraget i undervisningen, og opfordret til at stille spørgsmål.  

Naja

Ansat i YOUNG i oktober 2023. Uddannet i journalistik fra Syddansk Universitet.

“Jeg synes, det vigtigste er, at tungt og kompliceret stof er til at forstå for alle. Det praktiserer jeg både på vores sociale medier, men det er bestemt også udgangspunktet for undervisningen. “

Naja har arbejdet med kommunikation på et kommunikationsbureau, i Udenrigsministeriet og på to danske repræsentationer i USA, bl.a. den danske ambassade i Washington D.C. Hun har også boet i Tyskland og studeret dokumentarfilm. Naja vil gerne fremme nysgerrighed ved at prøve at formidle viden om vores verdenssamfund, så det bliver nært og vedrørende for den enkelte elev.

Victoria

Ansat som studentermedhjælper i YOUNG siden august 2023. Victoria er i gang med en kandidat i samfundsfag med sidefag i dansk på Københavns Universitet.

Victoria har en bred erfaring i formidling til børn og unge fra rollen som gymnastikinstruktør i den lokale forening, undervisning i grundskolen og til Nordgrønland, hvor hun har undervist på STX. For Victoria er det vigtigste, at det stof hun formidler er relaterbart for eleverne. Det mener hun gøres gennem elevinddragelse, plads til spørgsmål og gennem konkrete eksempler fra hverdagen. Ved at gøre store, uoverskuelige problemstillinger konkrete og virkelige bliver de pludseligt også vigtigere for eleverne – og så går de forhåbentlig fra undervisningen med en lyst til selv at engagere sig i at gøre noget for at udbrede og opnå FN’s verdensmål!

Martha

Ansat som studentermedhjælper i YOUNG siden august 2023. Ved siden af arbejdet i YOUNG studerer Martha en bachelor i socialvidenskab. Gennem hendes studietid på RUC har Martha arbejdet på en række forskellige projekter, der alle på hver sin måde har haft til formål at undersøge uligheder i samfundet – det være sig lokalt, nationalt eller globalt.

En del af studietiden har hun tilbragt på udvekslingsophold i Sydtyskland, hvor studierne særligt fokuserede på komparativ socialpolitik og klimasociologi.

Martha har desuden suppleret sin studietid med en årrække som pædagogmedhjælper i en børnehave, hvor hun for alvor har fundet sin begejstring for arbejdet med børn og opnået forståelse for vigtigheden af at inddrage dem. Derfor er det for Martha vigtigt i hendes undervisning, at skabe et trygt rum for eleverne, hvor de kan mærke at deres inputs er værdsatte, når vi sammen taler om vigtige og svære emner. 

Anne

Ansat som studentermedhjælper i YOUNG i august 2023. Igangværende BSc. i Geografi & Geoinformatik med fokus på naturforvaltning og -beskyttelse på Københavns Universitet.

Anne har arbejdet som underviser og formidler fra udgangen af gymnasiet, hvor Anne siden har arbejdet som lærervikar på en folkeskole i Danmark og som formand på den tanzaniske ø Zanzibar for et lokalt skraldeprojekt. Under sin uddannelse har hun været ét år på udveksling i Cape Town, Sydafrika, hvor klima- og miljømæssige problematikker samt deres sociale konsekvenser for alvor satte spor i Anne. Det er denne erfaring og viden der i dag danner ramme for Annes motivation og glæde for at undervise børn og unge om netop disse vigtige emner inde i FN Byen.

Anna C. (orlov)

Ansat i YOUNG i januar 2019. Uddannet Cand.Scient. i biologi fra Københavns Universitet, 2011.

Nicole har arbejdet med formidling siden hun som ung lavede frivilligt arbejde i Amazonasregnskoven. Siden da har hun arbejdet med formidling i mange forskellige sammenhænge, blandt andet som gymnasielærer og som formidler på Danmarks Akvarium og Den Blå Planet. I forbindelse med sit speciale om klimaforandringers påvirkning på regnskoven arbejdede hun igen i Amazonas, og blev derigennem ekstra bevidst om, at klima- og miljøproblemer er globale og at løsningerne kræver internationale samarbejder. Nicole elsker at undervise børn og vække deres begejstring for problemløsning, og gøre store, og ofte uoverskuelige emner, tilgængelige for selv de helt yngste.

OM VORES UNDERVISNING

🌐 Oplev verden i Danmark når dine elever udforsker både FN og Verdensmålene sammen med os 🌐

FN Byens skoletjeneste, YOUNG, har til huse i FN Byen i Nordhavn. I FN Byen arbejder mere end 1.500 mennesker fra 108 forskellige nationaliteter i 10 FN-organisationer på 17 Verdensmål ✨

Vores undervisning skaber forståelse for og indsigt i verdens mangfoldighed og arbejdet for en bæredygtig fremtid. Undervisningen er både interaktiv og informativ. Vi mener at børn lærer bedst ved selv at blive involveret, både kreativt og kognitivt. 

Vi har skræddersyet seks temaer til grundskolen og to temaer til ungdomsuddannelserne, der gør elever helt ned til 7 år til verdensborgere ved at give dem indsigt i FN’s arbejde og de 17 Verdensmål.

Alle temaerne vil give eleverne mulighed for at gå på opdagelse i FN’s historie og organisationer. I får tid til at diskutere og opdage sammenhænge mellem Verdensmålene ud fra jeres valgte tema. Vi tager altid udgangspunkt i dine elever, og går til stoffet ud fra deres niveau og interesser.

This image has an empty alt attribute; its file name is Young-logo-w-tagline.gif
YOUNG
FN Byen
Marmorvej 51
2100 København Ø
E-mail: young@uncity.dk

Scroll to Top
Scroll til toppen