WFP (FN’s Fødevareprogram)
FN’s Fødevareprogram (WFP) modtog i 2020 Nobels Fredspris.
WFP er den førende humanitære organisation, der redder liv i nødsituationer og anvender fødevareassistance til at opbygge en vej mod fred, sikkerhed og fremgang for folk, der har været påvirket af konflikter, katastrofer og konsekvenser af klimaforandringer.
I nødsituationer er WFP ofte de første, der når frem, og organisationen yder fødevareassistance til ofre for krig, civile konflikter, tørker, oversvømmelser, jordskælv, orkaner, fejlslåede høster og naturkatastrofer. Når nødsituationen fortager sig, hjælper WFP lokalsamfund med at genopbygge ødelagte liv og levebrød for at forbedre ernæring og opbygge modstandsdygtighed.
WFP arbejder også med at styrke modstandsdygtigheden hos mennesker og lokalsamfund, der er påvirket af langvarige kriser ved at se organisationens humanitære arbejde i et udviklingsperspektiv.
WFP er udelukkende finansieret af frivillige donationer. I 2020 hjalp WFP 100 millioner mennesker i 88 lande og rejste rekordmange bidrag – 8,5 millarder amerikanske dollars.
WFP har 20.000 medarbejdere i hele verden. 90 procent af dem arbejder i lande, hvor organisationen hjælper.
WFP i FN Byen
WFP’s nordiske kontor ligger i FN Byen i København – et strategisk indgangspunkt til organisationens nordiske partnere, der kombineret er den fjerdestørste bidragsyder til WFP og topbidragsydere af fleksibel funding.
Gennem advocacy og outreach, søger WFP’s nordiske kontor at fremhæve den strategiske rolle og altafgørende vigtighed, de nordiske regeringspartnere har, samt oplyse om, hvordan både fleksible og øremærkede donationer påvirker arbejdet i felten og skaber resultater.
Målet er at sikre og bygge flere informerede støttekredse og aktivere miljøer, der vil styrke den offentlige og politiske vilje til at opnå verdensmål 2: Stop sult.