KATAPULT 2023: Vejen frem er aktiv og optimistisk undervisning i Verdensmålene

Der var fokus på kreativ tilgang til undervisning med Verdensmålene, da YOUNG, FN byens skoletjeneste, inviterede mere end 200 deltagere fra både skoletjenester, kulturinstitutioner og pædagogiske centre til at deltage i konferencen KATAPULT d. 28. september 2023. 

Siden Verdensmålene blev lanceret i 2015, har ildsjæle på tværs af Danmark knoklet for at få Verdensmålene ind i undervisningen. YOUNG havde inviteret nogle af Danmarks førerende formidlere til at demonstrere, hvordan de konkret kobler Verdensmålene sammen med kunst, natur, teknologi og meget andet i deres undervisning.  

Deltagerne til konferencen kunne blandt andet blive klogere på, hvordan Røde Kors anvender oplevelser, kunst og kunstneriske metoder i deres formidlingsarbejde, Københavns Mediegymnasium NEXT’s erfaringer med læringsbrætspil eller udforske hvordan science fiction kan indbygges i undervisningen i Verdensmålene.  

Dagen sluttede med en inspirerende debat mellem Johanne Schmidt-Nielsen, Generalsekretær for Red Barnet og Susanne Dahl, Generalsekretær for UNICEF Danmark, hvor de begge havde fokus på, hvad der motiverer børn og unge i undervisning om Verdensmålene.  

Håb og handling for Verdensmålene 

Susanne Dahl og Johanne Schmidt-Nielsen satte fokus på at motivere og inspirere både voksne og børn til at fortsætte arbejdet for en bæredygtig fremtid.  

Susanne Dahl indledte med et realitetscheck om, hvordan Covid-19 har påvirket vejen mod Verdensmålene. Hun fokuserede særligt på de mange børn, der er gået glip af undervisning under og efter pandemien. Susanne delte desuden deres erfaringer med UNICEF Danmarks rettighedsskoler, der fokuserer på selvstændige rettigheder med internationalt perspektiv, og hvordan inddragelse af børnene i beslutningsprocesser er afgørende for den bæredygtige udvikling. 

Johanne Schmidt-Nielsen delte Red Barnets tilgang, der involverer undervisningsmateriale baseret på sociale verdensmål. Johannes’ eksempler understregede behovet for at gøre målene mere forståelige og relevante for skoleelever, og hun fremhævede også, at der samtidig bliver skabt håb og positive fortællinger om verdens fremtid.  

Debatten blev afrundet med en opfordring til deltagerne fra både Susanne og Johanne til at fortsætte deres engagement i arbejdet med FN’s Verdensmål. Budskabet til deltagerne var klart: Fortsæt det vigtige arbejde med børnene, og inspirér dem til at være aktive medborgere i opfyldelsen af Verdensmålene. 

Til konferencen blev det bekræftet, hvor mange der allerede på hver deres måde aktivt og med stor kreativitet bruger Verdensmålene i deres undervisningstilbud.

Vi glæder os til at gentage succesen torsdag den 12. september 2024. Vi håber, at der er endnu flere, som har lyst til at deltage i konferencen.

Du kan med fordel skrive dig op til vores nyhedsbrev, hvor vi løbende opdaterer om nye events, YOUNG’s arbejde og tilbud.

YOUNG, FN Byens skoletjeneste, glæder sig til at gentage succesen torsdag den 28. september 2023. Vi håber, at der er endnu flere, som har lyst til at deltage i konferencen, så vi kan gennem et styrket netværk kan få Verdensmålene bredere ud til børn og unge over hele Danmark.  

Ønsker du at deltage i KATAPULT i 2024, kan du tilmelde dig nu:

Læs mere her!

Du kan med fordel skrive dig op til vores nyhedsbrev, hvor vi løbende opdaterer om nye events, YOUNG’s arbejde og tilbud.


FN Byens skoletjeneste
FN Byen
Marmorvej 51
2100 Copenhagen
E-mail: young@uncity.dk
Scroll to Top
Scroll til toppen