Skoler 2019-10-17T15:35:04+00:00

FN’s 17 Verdensmål for Bæredygtig Udvikling

Velkommen til FN Byens besøgscenter for grundskolen, #UNCity4Schools!

#UNCity4Schools inviterer indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen på besøg i FN Byen, hvor vi gennem aktiviteter og lege skaber verdensborgere med indsigt i FN’s Verdensmål. Hvert besøg tager udgangspunkt i et selvvalgt tema, der danner rammen for besøget. Fælles for alle temaerne er, at dine elever vil få en introduktion til FN Byen og FN’s arbejde, hvorefter vi dykker ned i jeres valgte tema.

Et besøg hos #UNCity4Schools i FN Byen varer to timer og er altid gratis. Læs mere om de forskellige temaer, vi tilbyder og book jeres besøg nederst på siden.

For besøg fra klasser, der er ældre end 9. årgang, henviser vi til FN Byens gruppebesøg, som kan bookes her.

Tema for 1. til 9. klasse

Kom og lær mere om alle FN’s 17 nye verdensmål for 2030. Dette tema er en introduktion til verdensmålene for de elever, der ikke kender dem. I dette tema vil vi gennemgå, hvor målene kommer fra, hvorfor er de vigtige, og hvordan vi alle kan arbejde på at nå målene. Temaet om verdensmålene udfordrer eleverne med opgaver, hvor vi diskuterer alle verdensmålenes indhold samt hvordan de hænger sammen med hinanden.

Tema for 1. til 9. klasse

Hvordan har vores klode det? Temaet om klima handler både om luft, vand og land, og giver blandt andet eleverne indsigt i, hvordan klimaforandringer påvirker mennesker rundt omkring på jorden, og hvad FN gør for at forbedre miljøet samt hvordan forurening, affald og genbrug kan hænge sammen med et rent glas drikkevand.

Tema for 1. til 3. klasse

Det er ikke alle børn, der går i seng med mætte maver. Temaet om sult er lavet til klasser i indskolingen, som får lov at lære mere om sult og sundhed gennem lege og fortællinger.

Tema for 4. til 9. klasse

Hvad er fattigdom? Temaet om fattigdom giver eleverne et indblik i, hvordan fattigdom kan sætte begrænsninger og hvordan dette både kan få indflydelse på ens opvækst og voksenliv.

Tema for 4. til 9. klasse

I temaet sikkerhed og fred arbejder vi med emner som flugt og migration. Det er et tema, som også kommer ind på nuværende konflikter og situationer, og FN’s arbejde med disse. Eleverne vil få mulighed for at diskutere aspekter af fred, hvordan vi kan opnå fred og hvad fred egentlig betyder.

Tema for 7. til 9. klasse

Mindre ulighed er et stort tema, der ligger til grund for mange af verdensmålene. Eleverne i udskolingen vil få mulighed for at diskutere forskellige dilemmaer og problemstillinger inden for temaet. Besøget vil give eleverne indsigt i FN’s arbejde og struktur samt problemstillinger, som er relevante for deres egen generation.

Bemærk venligst at vi er fuldt booket resten af 2019

Nye tider bliver altid annonceret via vores facebook side.

BOOK DIT BESØG HER

Tilmeld dig ventelisten via vores bookingsystem.

Klik på ”Book dit besøg her”

Har du spørgsmål vedrørende besøg eller booking? Kontakt os på:

#UNCity4Schools
FN Byen, Marmorvej 51, 2100 København Ø

uncity4.schools@one.un.org

Are you looking for the English version of this website? Find it here