Skoler 2020-06-11T10:50:34+00:00

FN’s 17 Verdensmål for Bæredygtig Udvikling

Underviserkursus i FN’s 17 Verdensmål

Kurset er især for lærere og undervisere i grundskolen og de frie skoler. Kurset består af gruppeøvelser og aktive bevægelsesøvelser samt en mulighed for at udvikle dine egne aktiviteter med verdensmålene og dine fag.

Læs mere

Velkommen til FN Byens besøgscenter for grundskolen, #UNCity4Schools!

#UNCity4Schools inviterer indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen på besøg i FN Byen, hvor vi gennem aktiviteter og lege skaber verdensborgere med indsigt i FN’s Verdensmål. Hvert besøg tager udgangspunkt i et selvvalgt tema, der danner rammen for besøget. Fælles for alle temaerne er, at dine elever vil få en introduktion til FN Byen og FN’s arbejde, hvorefter vi dykker ned i jeres valgte tema.

Et besøg hos #UNCity4Schools i FN Byen varer to timer og er altid gratis. Læs mere om de forskellige temaer, vi tilbyder og book jeres besøg nederst på siden.

For besøg fra klasser, der er ældre end 9. årgang, henviser vi til FN Byens gruppebesøg, som kan bookes her.

Tema for 1. til 9. klasse

Kom og lær mere om alle FN’s 17 nye verdensmål for 2030. Dette tema er en introduktion til verdensmålene for de elever, der ikke kender dem. I dette tema vil vi gennemgå, hvor målene kommer fra, hvorfor er de vigtige, og hvordan vi alle kan arbejde på at nå målene. Temaet om verdensmålene udfordrer eleverne med opgaver, hvor vi diskuterer alle verdensmålenes indhold samt hvordan de hænger sammen med hinanden.

Tema for 1. til 9. klasse

Hvordan har vores klode det? Temaet om klima handler både om luft, vand og land, og giver blandt andet eleverne indsigt i, hvordan klimaforandringer påvirker mennesker rundt omkring på jorden, og hvad FN gør for at forbedre miljøet samt hvordan forurening, affald og genbrug kan hænge sammen med et rent glas drikkevand.

Tema for 1. til 3. klasse

Det er ikke alle børn, der går i seng med mætte maver. Temaet om sult er lavet til klasser i indskolingen, som får lov at lære mere om sult og sundhed gennem lege og fortællinger.

Tema for 4. til 9. klasse

Hvad er fattigdom? Temaet om fattigdom giver eleverne et indblik i, hvordan fattigdom kan sætte begrænsninger og hvordan dette både kan få indflydelse på ens opvækst og voksenliv.

Tema for 4. til 9. klasse

I temaet sikkerhed og fred arbejder vi med emner som flugt og migration. Det er et tema, som også kommer ind på konflikter, og FN’s arbejde med disse.

Tema for 7. til 9. klasse

Mindre ulighed er et stort tema, der ligger til grund for mange af verdensmålene. Besøget vil give eleverne indsigt i FN’s arbejde og struktur samt problemstillinger, som er relevante for deres egen generation.

Kom på skolebesøg i FN Byen

Alle besøg skal bookes igennem vores bookingportal, hvor man kan se ledige tider samt skive sig på ventelisten.

Book besøg

Online undervisning med UNCity4Schools

Nu har du og din klasse mulighed for at deltage i et gratis online webinar med fokus på Verdensmålene og bæredygtig udvikling.

Book webinar

#UNCity4Schools
FN Byen, Marmorvej 51, 2100 København Ø

uncity4.schools@one.un.org