UNGDOMSUDDANNELSER
bror-besoeg-next-august
Bror besøg i bygningen
Bror HTX Hillerød 3
Bror HTX hillerød
Bror Ungdommens Folkemøde 4
Bror Ungdommens Folkemøde
Bror HTX Hillerød 4
Bror HTX Hillerød2
Bror Ungdommens Folkemøde 2
Bror Ungdommens Folkemøde 3
previous arrow
next arrow

YOUNG tilbyder undervisning til alle slags ungdomsuddannelser i FN Byen, uanset om dine elever er fra STX, HF, HTX, HHX, EUX, EUD, FGU, STU osv.

Besøget er gratis og introducerer eleverne til bæredygtig udvikling, FN og de 17 Verdensmål gennem forskellige temaer og aktiviteter, som tilsammen har til formål at bidrage til elevernes engagement som verdensborger.

Undervisningen er for én klasse eller grupper med 15-30 elever. Al undervisningen foregår på dansk, men kan godt foregå på engelsk, når det drejer sig om internationale klasser eller elever med udvidede sprogkundskaber.

Du kan læse om de mulige temaer og finde bookingplatformen herunder. Alle temaer inkluderer en indledning til FN og Verdensmålene.

Du finder praktisk information om besøg i FN Byen nederst på denne side.

Vi glæder os til at se dig!

Temaer

Læs her om vores temaer til ungdomsuddannelserne, og lav en booking gennem vores system yderst til højre. Alle elever modtager en grundig introduktion til FN, Verdensmålene og en rundtur i FN Byen. Et besøg indeholder således klasseundervisning, en rundtur, en pause og til sidst en kreativ aktivitet, hvor Verdensmålene og bæredygtighed kommer i spil.

Verdensmålene i global kontekst

læs mere

Alle kan bidrage til Verdensmålene, men hvordan er det bidrag forskelligt for familier i hhv. Danmark, Nigeria, Brasilien eller Nepal?

Udover en grundig introduktion til FN og Verdensmålene får eleverne i ungdomsuddannelsen her muligheden for at arbejde kreativt med, hvordan Verdensmålene benyttes på forskellig, og til tider meget ens måder rundt omkring i verden. Besøget
inkluderer klasseundervisning, en rundtur og til sidst en længere, kreativ aktivitet i grupper med mulighed for præsentationer.

Fra gård til gaffel

læs mere

Rejsen fra gård til gaffel kan være lang og besværlig for en madvare, og den kan have stor indflydelse på alle de mennesker og steder, den passerer. Måske er produktionen forbundet med en kæmpe udledning af CO2, moderne slaveri, skovrydning i regnskoven eller noget helt andet?

Besøget stiller skarpt på madspild, arbejdsvilkår og klimaaftrykket forbundet med fødevareindustrien ved at lære eleverne om forsyningskæden fra gård til gaffel. Besøget inkluderer klasseundervisning, en rundtur og til sidst et kreativt rollespil i grupper, hvor eleverne agerer chefer for en fødevarevirksomhed, som skal gøre madvarens rejse fra gård til gaffel mere bæredygtig ved at inkorporere Verdensmålene.

Ansvarligt forbrug og produktion

læs mere

ansvarligt forbrug og produktion verdensmål 12

Hvor mange lande, liv og litervis af fossile brændstoffer skal der til for at producere et par gummisko? Og kan det gøres mere bæredygtigt? Udover en introduktion til FN, en grundig gennemgang af Verdensmålene og en rundvisning i FN Byen, får eleverne her muligheden for at arbejde kreativt med Verdensmålene som et redskab til at opbygge mere bæredygtige produktionsmetoder i verden. Besøget inkluderer klasseundervisning, en rundtur og til sidst et kreativt rollespil, hvor eleverne agerer chefer i et skofirma, som skal gøre deres firma mere bæredygtigt ved at integrere Verdensmålene på tværs af hele deres virksomhed.

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Målgruppe 

  • Alle ungdomsuddannelser

Tidspunkt og varighed

  • Forløbet varer 2,5 timer, og starter enten kl 9.00 eller kl 13.00. Se ledige tider i vores bookingsystem. 
  • Bemærk at det desværre ikke er muligt at nyde frokost i FN Byen, men at der er indlagt 10 minutters pause til en snack.

Forberedelse 

  • Eleverne forventes ikke at have viden om FN eller Verdensmålene på forhånd.

Sikkerhed

  • Forud for jeres besøg skal I sende en liste med navne på alle deltagere. 
  • Alle gæster skal igennem et sikkerhedstjek lignende det, man kender fra lufthavne. 
  • Alle skal fremvise ID ved FN Byens sikkerhedstjek. Er man under 18 år, kan man fremvise sundshedskort fysisk eller i sundhedskort-appen, mens alle over 18 år skal fremvise billed-ID.

Andet 

  • Kontakt os gerne, hvis din klasse eller elever har særlige behov, så vi kan forsøge bedst muligt at imødekomme jeres behov/ønsker.
  • FN Byen er handicapvenlig, og det er muligt at komme ind og rundt i bygningen i en kørestol.
YOUNG UN CITY FN BYEN skoletjeneste

 

FN Byen

Marmorvej 51

2100 København Ø

E-mail: young@uncity.dk

Scroll to Top
Scroll til toppen