Skoler 2017-06-28T12:03:00+00:00

FN’s 17 nye verdensmål for 2030

I maj åbnede FN byens helt nye besøgscenter for elever i folkeskolen!

Vi har skræddersyet 6 temaer, der gør eleverne i indskolingen, på mellemtrinnet og i udskolingen til verdensborgere ved at give dem indsigt i FN’s Verdensmål. Hvert emne består af aktiviteter og lege, som gør eleverne klogere på verden omkring dem.

Alle temaerne vil give eleverne mulighed for at diskutere og opdage sammenhænge mellem verdensmålene ud fra det valgte tema. I kan bruge et besøg i FN byen til at få en introduktion til alle FN’s 17 verdensmål, eller I kan dykke ned i et specifikt tema i verdensmålene og gå mere i dybden med det.

Et besøg i FN byen varer to timer – og så er det altid gratis. Læs nærmere om de forskellige temaer, vi tilbyder og book jeres besøg nederst på siden.

Tema for 1. til 9. klasse

Kom og lær mere om alle FN’s 17 nye verdensmål for 2030. Dette tema er en introduktion til verdensmålene for de elever, der ikke kender dem. I dette tema vil vi gennemgå, hvor målene kommer fra, hvorfor er de vigtige, og hvordan vi alle kan arbejde på at nå målene. Temaet om verdensmålene udfordrer eleverne med opgaver, hvor vi diskuterer alle verdensmålenes indhold samt hvordan de hænger sammen med hinanden.

Tema for 1. til 9. klasse

Hvordan har vores klode det? Temaet om klima handler både om luft, vand og land, og giver blandt andet eleverne indsigt i, hvordan klimaforandringer påvirker mennesker rundt omkring på jorden, og hvad FN gør for at forbedre miljøet samt hvordan forurening, affald og genbrug kan hænge sammen med et rent glas drikkevand.

Tema for 1. til 3. klasse

Det er ikke alle børn, der går i seng med mætte maver. Temaet om sult er lavet til klasser i indskolingen, som får lov at lære mere om sult og sundhed gennem lege og fortællinger.

Tema for 4. til 9. klasse

Hvad er fattigdom? Temaet om fattigdom giver eleverne et indblik i, hvordan fattigdom kan sætte begrænsninger og hvordan dette både kan få indflydelse på ens opvækst og voksenliv.

Tema for 4. til 9. klasse

I temaet sikkerhed og fred arbejder vi med emner som flugt og migration. Det er et tema, som også kommer ind på nuværende konflikter og situationer, og FN’s arbejde med disse. Eleverne vil få mulighed for at diskutere aspekter af fred, hvordan vi kan opnå fred og hvad fred egentlig betyder.

Tema for 7. til 9. klasse

Mindre ulighed er et stort tema, der ligger til grund for mange af verdensmålene. Inspireret af Model UN-konceptet, vil eleverne i udskolingen få mulighed for at diskutere forskellige dilemmaer og problemstillinger inden for temaet, og præsentere deres diskussioner og løsninger for hinanden. Dette vil både give eleverne indsigt i FN’s arbejde og struktur samt problemstillinger, som er relevante for deres egen generation.
BOOK DIT BESØG HER

Har du spørgsmål eller kommentarer? Læs vores FAQ eller kontakt os:

Anna Constance Henriksen-Liang
Kommunikationskoordinator

T: 4533 6018 
E: anna.constance@one.un.org

Neeni Lomborg Rasool
Kommunikationskoordinator

T: 4533 6016
E: neeni.rasool@one.un.org