Vis din støtte – gå for verdens mødre

© AFP/UNFPA Dominican Republic.

En graviditet skal handle om glæden ved at skulle have et barn – ikke om frygten for at miste sit liv.

En fødsel skal handle om trygt at bringe sit barn til verden – ikke om frygten for komplikationer, fordi der ikke er adgang til den nødvendig hjælp.

Men om man kan det afhænger af, hvor i verden man bor. 99% af dødsfald i forbindelse med graviditet og fødsel sker blandt de fattigste og mest marginaliserede kvinder i verden.

Det skal ikke koste liv at give liv – vis din støtte ved at gå for verdens mødre.

I Tchad kan én ud af 15 kvinder forvente at dø i barselssengen, i Sydsudan én ud af 18. I yderligere 13 lande i Afrika samt i Afghanistan vil mindst hver 35. kvinde dø, fordi hun skal have barn.

Helt unge piger er specielt udsatte: Den største dødsårsag for piger i alderen 15-19 år er i forbindelse med graviditet og fødsel. De dør i lande, hvor de har dårlig adgang til seksualundervisning, prævention, jordemødre og akut hjælp ved komplikationer.

DU kan støtte verdens mødre.

Bestil et gratis myggenet til din barnevogn her og vis din støtte med den orange farve: brug det, del det #GåForVerdensMødre og glæd dig til 2022, når vi inviterer til barnevognsmarch.

Læs mere på Sex & Samfunds hjemmeside her.

Fakta om kampagnen

Hver dag dør over 800 kvinder af graviditets- og fødselsrelaterede årsager. I alt ca. 295.000 dødsfald hvert år. Men kvinder og piger behøver ikke dø, når de giver liv. Langt de fleste dødsfald kunne undgås med adgang til prævention, uddannede jordemødre og akut hjælp, som kejsersnit, blodtransfusion og nødvendig medicin, hvis der opstår komplikationer.

UNFPA arbejder for en verden, hvor enhver graviditet er planlagt og enhver fødsel er sikker. Vi sikrer adgang til prævention, uddanner jordemødre, styrker sundhedssystemer og leverer medicin og udstyr, så kvinder kan føde sikkert – også under humanitære kriser.

Sammen med Sex og Samfund arrangerer UNFPA en kampagne, så alle kan vise deres støtte til verdens mødre. Kampagnen kulminerer i en stor barnevognsmarch i forbindelse med mors dag næste år, men du har allerede nu mulighed til at deltage. Bestil et gratis myggenet til din barnevogn og vis din støtte til alle verdens mødre.


Scroll to Top
Scroll til toppen