Hvem er

FN Byens Skoletjeneste, YOUNG, har eksisteret siden 2017. Vi underviser grundskolen og ungdomsuddannelserne i FN’s arbejde og Verdensmålene.

I begyndelsen tilbød vi udelukkende besøg i FN Byen, men har løbende udvidet vores tilbud til også at rejse ud og undervise skoleklasser rundt omkring i Danmark én gang om måneden.

Undervisningskonsulenterne i FN Byen brænder for at gøre elever klogere på blandt andet FN’s arbejde og Verdensmålene, men de har vidt forskellige baggrunde for at gøre det. Herunder kan du læse, hvad der fik dem på sporet af jobbet i FN og hvad der driver dem.

Nicole har arbejdet i YOUNG siden januar 2019.

Nicole har arbejdet med formidling siden hun som ung lavede frivilligt arbejde i Amazonasregnskoven. Siden da har hun arbejdet med formidling i mange forskellige sammenhænge, blandt andet som gymnasielærer og som formidler på Danmarks Akvarium og Den Blå Planet. I forbindelse med sit speciale om klimaforandringers påvirkning på regnskoven arbejdede hun igen i Amazonas, og blev derigennem ekstra bevidst om, at klima- og miljøproblemer er globale og at løsningerne kræver internationale samarbejder. Nicole elsker at undervise børn og vække deres begejstring for problemløsning, og gøre store, og ofte uoverskuelige emner, tilgængelige for selv de helt yngste.

Anna har arbejdet i YOUNG siden januar 2019.

Anna har arbejdet i mange år som underviser på især efterskoler og højskoler. Det ligger hende derfor meget nært ikke bare at snakke om almen dannelse men i endnu højere grad global dannelse.

Anna er uddannet BSs. i Idræt og Sundhed fra Syddansk Universitet samt cand.scient. i Humanfysiologi fra Københavns Universitet. Med denne baggrund synes Anna især det er spændende at lege og bevæge sig til viden om Verdensmålene.

Saber har arbejdet i YOUNG siden februar 2018.

Saber har arbejdet med kommunikation i den private sektor, inden han tilsluttede sig skoletjenesten. Han synes, at det er sjovt at undervise elever i folkeskolen. Derfor har han i en årrække også arbejdet frivilligt på en lektiecafe, hvor han både har hjulpet børn med at læse deres første bøger, og assisteret større elever med at lave projektopgaver.

Saber synes det er vigtigt, at eleverne blive mødt i øjenhøjde, derfor vil de altid blive inddraget i undervisningen, og opfordret til at stille spørgsmål. 

Anna har arbejdet i YOUNG siden januar 2017.

Anna var med til at starte FN Byens skoletjeneste i 2017, da hun sammen med en tidligere medarbejder fik opgaven at finde en måde at formidle FN, udviklingssamarbejde og Verdensmålene til danske skoleelever.

Anna har blandt andet erfaring fra Udenrigsministeriet og FN, og har tidligere arbejdet med at formidling til børn og unge i både Danmark, Frankrig og Kina. De sprogbarrierer, som Anna kunne opleve i mødet med børn fra andre kulturer, var med til at præge udformningen af skolebesøgende i FN Byen, hvor der er fokus på læring gennem aktive øvelser, og i mindre grad gennem tale.

Agnete har arbejdet i YOUNG siden januar 2025.

Gennem seksualundervisning, taler og debat har Agnete i flere år arbejdet med unge-engagement. Hun er især interesseret i at styrke unges demokratiske selvtillid, og derfor elsker hun, når eleverne siger mere end hende selv i løbet af en undervisningsgang.

Med en kandidat i retorik og erfaring fra Dagbladet Information sørger hun for at klæde eleverne godt på til at tage ordet og tænke over, hvordan Verdensmålene spiller ind i deres egen hverdag.  

Martha har arbejdet i YOUNG siden august 2023.

Gennem sin studietid på RUC har Martha arbejdet på en række forskellige projekter, der alle på hver deres måde har haft til formål at undersøge uligheder i samfundet – det være sig lokalt, nationalt eller globalt.

En del af studietiden har hun tilbragt på udvekslingsophold i Sydtyskland, hvor studierne særligt fokuserede på komparativ socialpolitik og klimasociologi.

Martha har desuden suppleret sin studietid med en årrække som pædagogmedhjælper i en børnehave, hvor hun for alvor har fundet sin begejstring for arbejdet med børn og opnået forståelse for vigtigheden af at inddrage dem. Derfor er det for Martha vigtigt i hendes undervisning, at skabe et trygt rum for eleverne, hvor de kan mærke at deres inputs er værdsatte, når vi sammen taler om vigtige og svære emner. 

Augusta har arbejdet i YOUNG siden februar 2024.

Augusta er i gang med en bachelor i statskundskab på Københavns Universitet.

Augusta har arbejdet med formidling i flere år som svømmetræner både for børn og voksne samt undervist i grundskolen.

Hun interesserer sig for global politik, specielt med fokus på dynamikkerne bag kollektivt samarbejde mellem stater samt vestens forhold til Kina, hvor hun var på udveksling i 2018. Ifølge Augusta er det væsentligt både at forstå, reflektere over og fremhæve FN’s betydningsfulde arbejde.

Hvad vi tilbyder

  • Gratis besøg i FN Byen i København tilpasset elever i grundskolen (1.-10. klassetrin) og elever på alle typer ungdomsuddannelser.

  • Et udvalg af temaer for jeres besøg, der alle indeholder alderssvarende øvelser, simulationer, rollespil eller samarbejdsprojekter, der styker forståelsen af globale emner såsom: 

    • Introduktion til FN og Verdensmålene

    • Klima-ulighed

    • Sikkerhed og fred

  • Udgående undervisning, hvor vores undervisningskonsulenter regelmæssigt rejser ud til skoler, biblioteker og events over hele Danmark for at bringe vores undervisning derhen, hvor I er.

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Young-logo-w-tagline.gif

YOUNG
FN Byens skoletjeneste
FN Byen
Marmorvej 51
2100 København Ø
E-mail: young@uncity.dk

Scroll to Top