Advarsel vedrørende svindel

Vær opmærksom på svindel, der antyder tilknytning til De Forenede Nationer.

De Forenede Nationer er blevet gjort opmærksom på forskellige korrespondancer, der cirkuleres via e-mail, fra internetwebsteder, tekstbeskeder og via almindelig post eller fax, fejlagtigt med angivelse af, at de er udstedt af eller i samarbejde med De Forenede Nationer og/eller dets embedsmænd. Svindel, der forsøger at skaffe penge og/eller i mange tilfælde personlige oplysninger fra modtagere af en sådan korrespondance, er falske.

De Forenede Nationer ønsker at advare offentligheden generelt om disse falske aktiviteter, der påstås udført i organisationens navn og/eller dens embedsmænd. Bemærk, at:

De Forenede Nationer opkræver ikke et gebyr på noget tidspunkt i sin rekrutteringsproces (ansøgning, interview, behandling, uddannelse eller andet gebyr). Gå til: http://careers.un.org/ og klik på Ledige stillinger. De Forenede Nationer anmoder ikke om nogen oplysninger relateret til bankkonti eller andre private oplysninger.

De Forenede Nationer tilbyder ikke præmier, priser, midler, certifikater, kompensation for internetsvindel, stipendier, ligesom FN ikke gennemfører lotterier via e-mail, breve eller fax.

De Forenede Nationer anbefaler kraftigt, at modtagerne af anmodninger som dem, der er beskrevet ovenfor, udviser ekstrem forsigtighed med hensyn til sådanne anmodninger. Økonomisk tab og identitetstyveri kan skyldes overførsel af penge eller personlige oplysninger til dem, der udsender en sådan falsk korrespondance. Ofre for sådanne svindel kan rapportere dette til deres lokale retshåndhævende myndigheder.

Dette er ikke et officielt dokument, men alene til information.


Scroll to Top
Scroll til toppen