FN lancerer den største globale samtale om vores fremtid

New York, 2. januar 2020

På det nye årtis første dag inviterer FN hele verden til en samtale om, hvordan vi gennem det globale samarbejde skaber en bedre fremtid for alle. Anledningen er FN’s 75 års jubilæum i 2020, og initiativet vil i løbet af året starte en række forskellige dialoger overalt i verden.

Dialogerne vil sammen med et kort spørgeskema, tilgængeligt for alle, meningsmålinger i 50 lande, og medieanalyser i 70 lande, skabe et datasæt med informationer til brug i nationale og internationale fora. Samtidig vil man bygge et verdensomspændende arkiv af crowdsourced bud på, hvordan vi bedst muligt løser massive, globale udfordringer.

“Intet land, intet fællesskab kan løse vor verdens komplekse problemer alene. Vi bliver nødt til at samles, ikke blot for at tale, men for at lytte. Det er helt essentielt, at I alle deltager i denne samtale. Vi har brug for jeres mening, jeres strategier og idéer for, at vi kan blive bedre til at levere til det folk, vi arbejder for,” udtaler FN’s Generalsekretær Antonio Guterres.

De synsvinkler og idéer, der genereres gennem samtalen præsenterer generalsekretæren for verdens ledere og FN-repræsentanter den 21. september 2020 ved en begivenhed, der skal markere 75 års jubilæet.

Deltag i samtalen her.

For yderligere information og/eller interviewforespørgsler, kontakt da venligst Lisa Laskaridis (lisa.laskaridis@un.org).

Læs hele pressemeddelelsen her.

2020-04-24T13:52:19+00:00