Besøg FN Byen på Kulturnatten den 11. oktober 2019

København, 30. september 2019 

Kom og mød de 11 FN agenturer, der har til huse i FN Byen i København, når vi inviterer indenfor på Kulturnatten den 11. oktober 2019.

I år bliver FN Byen inddelt i fire områder, som du kan gå på opdagelse i og lære mere om FN’s arbejde med Verdensmålene. Aktiviteterne i de fire områder tager alle udgangspunkt i emnet “Live like tomorrow – creating the world we want”, som også er temaet for det kommende borgmestertopmøde C40, der finder sted i København den 9.-12. oktober.

Område 1: Flygtninge og migration 

I dag er 70 millioner mennesker tvunget på flugt, og på verdensplan er antallet af flygtninge og migranter stigende. Kig forbi område 1 og lær mere om, hvordan FN arbejder med at beskytte flygtninge og migranters rettigheder. Kom helt tæt på et bæredygtigt shelter til flygtninge, oplev hvordan FN uddanner flygtninge ved hjælp af “school-in-a-box”-konceptet og få et øjenåbnende indblik i livet i en flygtningelejr gennem et par Virtual Reality-briller.

Område 2: Klima og sult

Millioner af mennesker er påvirket af klimaforandringerne. Konsekvensen er blandt andet hungersnød. I en verden hvor vi producerer nok mad til alle, går én ud af ni stadig sulten i seng hver dag. Lær mere om hvordan FN arbejder med disse udfordringer ved hjælp af blandt andet hydroponiske planter og klimaresilient infrastruktur. Eller tag et par VR-briller på og kig nærmere på teknologi og nye opfindelser på området.

Område 3: Uddannelse, sundhed og kvinders rettigheder 

Hvordan sikrer vi gode uddannelser, ligestilling mellem køn og reproduktiv sundhed hos kvinder? Hør de ansatte i FN Byen fortælle om, hvordan de arbejder med at sikre børns uddannelse, sundhed og kvinders rettigheder på verdensplan. Oplev en fødselsdukke, kig nærmere på FN’s WASH-pakker og se vores nye handicaptoiletter, som bliver brugt i kriseområder.

Område 4: Ulighed og partnerskaber 

Lær mere om hvordan FN styrker partnerskaber mellem lande, virksomheder og NGO’er, så vi kan skabe flere retfærdige samfund med mindre fattigdom og ulighed på en måde, hvor ingen bliver ladt i stikken.

Vi ser frem til at byde dig velkommen til Kulturnatten 2019 den 11. oktober fra klokken 18-22 i FN Byen, Marmorvej 51, 2100 København. 

Vær venligst opmærksom på, at alle besøgende i FN Byen skal gennemgå et sikkerhedscheck svarende til det, der gennemføres i en lufthavn. Derfor råder vi jer til at ankomme i god tid. Alle gæster skal desuden medbringe billed-ID. Genstande, der klassificeres som våben, kan benyttes som våben eller kan fremstå som våben, er ikke tilladte på FN Byens arealer.

Husk også at købe et Kulturpas. Læs mere om hvor du køber dit Kulturpas her.

2020-05-05T11:20:57+00:00