Vandeffektivitet 2017-09-26T12:12:46+00:00

Vandeffektivitet: haner

Reduktion af det daglige vandforbrug er en prioritet i FN Byen. Innovative beluftere er placeret i vandhaner i bygningens køkkener, toiletter og brusere. Disse lavtryk vandhaner fordeler strømmen af vand i dråber, hvilket reducerer vandforbruget. Beluftere, lavtskyllende toiletter samt opsamling af regnvand reducerer bygningens overordnede vandforbrug med 60%.

Vandeffektivitet: toiletter

Toiletterne i FN Byen bliver skyllet cirka 5.300 gange om dagen. For at mindske behovet for kommunalt vand til dette, opfanger FN Byen regnvand på taget. Rør samler regnvandet og leder det til otte underjordiske opsamlingstanke, hvor det filtreres og pumpes ud i kloaksystemet. Det kommunale vand vil kun blive brugt til at skylle toiletterne under ekstremt tørre perioder, når der ikke er opbevaret nok regnvand. Dette reducerer forbruget betydeligt sammenlignet med et normalt system.

Vandeffektivitet: regnvand

Rør på taget tillader FN Byen at opsamle næsten 3.000.000 liter regnvand årligt i gennemsnit. Dette er næsten nok til at skylle alle bygningens toiletter i et år, hvilket reducerer behovet for kommunalt vand. Ved brug af innovative vandhaner og toiletter samt genbrugt regnvand reducerer FN Byen cirka 60% af vandforbruget i bygningens toiletter, køkkener og brusere.

Andre bæredygtige tiltag i FN Byen