UNIDO (FN’s Organisation for Industriel Udvikling)

UNIDO (FN’s Organisation for Industriel Udvikling) er en FN-særorganisation, som arbejder for at bekæmpe fattigdom ved at fremme industriel udvikling – inklusiv globalisering og miljømæssig bæredygtighed.

UNIDO’s mission er at fremme og accellerere inkluderende og bæredygtig industriel udvikling i FN’s medlemsstater.

UNIDO i FN Byen
UNIDO og UNEP (FN’s Miljøprogram) er fælles om at være vært for og lede Climate Technology Centre and Network – også kaldet CTCN – der holder til i FN Byen i København.

CTCN er den operationelle del af United Nations Climate Change Conventions (UNFCC) teknologimekanisme, der har til opgave at gennemføre de teknologiske mål i Parisaftalen.

Centeret understøtter udviklingslande ved at fremskynde udviklingen og overførslen af klimateknologier efter landenes anmodning i efterstræbelsen på at imødekomme klimaforandringer og bæredygtige udviklingsmål.

CTCN gør brug af ekspertise hos værtsinstitutionerne såvel som centerets globale netværk med over 600 aktører fra civilsamfundet, den private sektor og forskningsinstitutioner. Gennem denne viden kan centeret levere teknologiløsninger, kapacitetsopbygning og rådgivning om politiske, juridiske og lovgivningsmæssige rammer, der er skræddersyet til de enkelte landes behov.

CTCN’s services inkluderer teknologiprioritering og navigering, politisk og lovgivningsmæssig vejledning, kapacitetsopbygning, iværksætteri og markedsskabelse samt opskalering og finansieringsstøtte.


Scroll to Top
Scroll til toppen