H.K.H. Prinsesse Benedikte på besøg i FN Byen og i UNICEF’s Verdenslager

6. marts 2019 – FN’s lyseblå fane var sat frem, og UNOPS’ direktør, undergeneralsekretær i FN, Grete Faremo, stod klar til at modtage H.K.H. Prinsesse Benedikte, da hun tirsdag formiddag ankom til FN Byen på Østerbro i kronebil 415.

Formålet med besøget var blandt andet at give prinsessen et indblik i det arbejde, som FN Byens 11 organisationer laver lokalt og globalt, i arbejdet med Verdensmålene samt i UNICEF’s Verdenslager, der er verdens største humanitære lager.

H.K.H. Prinsesse Benediktes besøg startede i FN Byen, hvor hun havde en times møde med cheferne for FN Byens organisationer. Under mødet blev der talt om organisationernes internationale arbejde, sundhed, ligestilling, samt om hvordan FN og organisationerne arbejder for Verdensmålene. Besøget bød også på en rundvisning i bygningen, hvor direktør for UNDP’s nordiske kontor, Camilla Brückner, og kommunikationschef i FN Byen, Lars Peter Schaumburg-Levy, blandt andet fortalte om FN Byens grønne profil, arkitekternes visioner for bygningen og FN Byens skoletjeneste.

Efter rundvisningen gik turen til UNICEF’s Verdenslager, hvor prinsessen blev vist rundt af direktøren for UNICEF Supply Division Etleva Kadilli. I lageret blev H.K.H. Prinsesse Benedikte præsenteret for en del af den humanitære hjælp, der hver dag sendes ud i verden. Det kan for eksempel være sundhedsudstyr, fødevarer og skolematerialer. Besøget sluttede i afskibningshallen, hvor prinsessen fik et indblik i, hvordan den humanitære hjælp – som for eksempel sundheds-kit til børn i Syrien – bliver pakket og gjort klar til forsendelse.

”Som danskere kan vi godt være stolte af den støtte, vi giver til FN og af, hvordan Danmark bidrager til de opgaver, der bliver løst i FN Byen og på UNICEF’s Verdenslager,” udtalte H.K.H. Prinsesse Benedikte efter besøget.

2019-03-06T13:18:22+00:00