WFP’s fødevarekonvoj når frem til konfliktområde i byen Taiz i Yemen

SANA’A/KØBENHAVN – Det er lykkedes FN’s Fødevareprogram (WFP) at levere mad til 18.000 mennesker i et område, som oplever voldsomme kampe. Området ligger i den yemenitiske by Taiz, hvor indbyggerne har desperat behov for ekstern fødevarebistand.

 

Konvojen nåede frem til området Al Qahira med 3.000 familierationer, som indeholder vegetabilsk olie, hvede, bælgfrugter og sukker og som er nok til at brødføde en familie på seks i en måned.

Det er anden gang i år, at WFP har fået adgang til Al Qahira konfliktzonerne. Den 21. januar nåede WFP frem til Al Qahira og Al Mudaffar og uddelte fødevarer til 3.000 familier. Leveringen lørdag fandt sted samtidigt med en mission til byen Taiz, hvor WFP’s repræsentant og landedirektør i Yemen, Purnima Kashyap, mødtes med lokale embedsmænd og var til stede ved til ankomsten af ​​den humanitære bistand.

 

“For en familie, som bor i et sværttilgængeligt område, gør det en stor forskel at vide, at vi vil komme igen; at det ikke er en engangslevering og at de kan stole på os,” sagde Kashyap. “Vi fortsætter med at overkomme problemer omkring adgang og sikkerhed i Yemen. Det er afgørende, at WFP har regelmæssig og sikker adgang for at kunne levere mad til familier, inden deres situation bliver endnu værre.”

 

WFP har leveret fødevarebistand til dele af byen Taiz siden december 2015 og er nået ud til så mange mennesker i nød som muligt, men med kamphandlingerne har det været svært at få mad frem til alle byens distrikter.

 

Taiz er en af de ​​10 provinser, ud af Yemens 22 provinser, som lider under alvorlig fødevareusikkerhed kategoriseret som ”katastrofe” niveau – et trin under hungersnød på fem-punkts skalaen Integrated Food Security Phase Classification. Mindst én ud af fem husstande i området ikke har nok mad til at leve et sundt liv og har mistet deres levebrød. Mange står overfor livstruende niveauer af akut fejlernæring.

 

Konflikten har forværret en allerede alvorlig situation i Yemen hvad angår fødevaresikkerhed og har føjet ydereligere tre millioner mennesker til antallet af sultende på mindre end et år. Ifølge FN’s 2016 Oversigt over Humanitære Behov er 7,6 millioner mennesker i Yemen alvorligt fødevareusikre – et niveau, som kræver øjeblikkelig, ekstern fødevarebistand.

 

Takket være et bidrag på DKK 950 millioner fra Saudi-Arabien i slutningen af 2015, var det muligt for WFP at fortsætte med at levere livsnødvendig fødevarebistand til Yemen – både i sværttilgængelige områder i Taiz og i andre dele af landet.

 

 

#                              #                                 #

 

WFP er verdens største humanitære organisation, der bekæmper sult på verdensplan, leverer fødevarehjælp under katastrofer og arbejder med lokalsamfund for at forbedre ernæring og opbygge modstandskraft. Hvert år hjælper WFP omkring 80 millioner mennesker i 80 lande.

 

Danmark er blandt WFP’s vigtigste donorer af kernebidrag. Kernebidrag giver WFP fleksibilitet og gør det muligt at reagere hurtigt og effektivt, når katastrofer indtræffer, finansiere forsømte kriser og dermed sikre, at hjælpen når dem, der har mest brug for den.

 

2017-04-12T14:21:59+00:00