WFP giver vigtig støtte til familier ramt af storm og oversømmelse

København/Banjul, den 9. februar 2017 – Op mod 10.000 mennesker i Gambia forventes at modtage støtte gennem kontantoverførsler fra FN’s Fødevareprogram (WFP), som giver dem mulighed for at købe fødevarer og sikre akutte behov.

Familier påvirket af stormene og oversvømmelserne i 2016 i Banjul, Kanifing, West Coast Region, Lower River Region, Central River Region, North Bank Region og Upper River Region modtager 3.680 Dalasi hver måned over de næste tre måneder (i alt US$ 150) for at stabilisere deres fødevaresikkerhed og ernæringsniveau.

WFP’s respons er del af en større koordineret indsats mellem den gambiske regering, humanitære partnere og NGO’er. Foruden storme og pludselige oversvømmelser har kraftig regn ødelagt fødevarelagre, livsgrundlag, ejendomme, infrastruktur, skoler, drikkevandssystemer, rismarker og andre afgrøder. Alle aldersgrupper er påvirket, men mest udsatte er børn under fem år, da de udgør 26 % af den påvirkede befolkningsgruppe.

”WFP har forpligtet sig til at støtte den gambiske regerings indsats for at møde de hårdest ramtes mest basale behov”, sagde Angela Cespedes, WFP’s repræsentant og landedirektør.

”Vi vil arbejde sammen med partnere for at hjælpe med at reducere lidelserne forårsaget af stormene og oversvømmelserne”, forsatte hun.

I konsultation med National Disaster Management Agency (NDMA), Gambian Red Cross Society, Concern Universal og lokale myndigheder, har WFP registreret alle modtagerne ved hjælp af en ny digital registreringsplatform – SCOPE.

I løbet af de seneste fem år har Gambia oplevet regelmæssige klimarelaterede katastrofer. Som leder af FN’s Disaster Management Group har WFP assisteret i koordineringen af en harmoniseret national beredskabs- og responsplan for naturkatastrofer.

 

Læs mere her.

2017-04-12T14:34:27+00:00