Vil du udvikle ny forretning med FN’s Verdensmål?

FN Byen, 6. november 2018 – Vækst og Verdensmål går hånd i hånd i innovationsprogrammet SDG Accelerator, hvor en række danske virksomheder udvikler ny bæredygtig forretning i regi af FN’s Verdensmål. Snart sættes anden runde i gang, og derfor kan nye danske virksomheder nu tilmelde sig.

Verdensmålene repræsenterer et anslået forretningspotentiale på 12 billioner amerikanske dollar. Danske virksomheder har gode muligheder for at nappe en bid af kagen med deres kompetencer og forretningsmæssige fokus – og samtidig bidrage til en bæredygtig udvikling.

SDG Accelerator er et program søsat af FN’s Udviklingsprogram (UNDP) med støtte fra Industriens Fond, som implementeres i samarbejde med Monitor Deloitte. I programmet spilles der på flere tangenter. Dels understøttes danske små og mellemstore industrivirksomheder i at gå forrest i at bruge Verdensmålene som løftestang for innovation, og dels arbejdes der med direktionens og medarbejdernes engagement i dagsordenen.

Gennem 2018 har SDG Accelerator arbejdet strategisk med innovation og nye forretningsmodeller hos de deltagende virksomheder, hvilket har resulteret i en række løsninger med solidt kommercielt potentiale og positivt aftryk på klodens fremtid og FN’s 17 Verdensmål. Fiskefoderproducenten Aller Aqua har eksempelvis arbejdet med en app, der hjælper nigerianske fiskere med at effektivisere deres opdræt til gavn for miljø, fødevaresikkerhed og vækst. BLUETOWN har til sine soldrevne tårne, som leverer internetløsninger til befolkninger uden internetadgang i afsondrede områder i blandt andet Afrika og Indien, udviklet en ”local cloud”-løsning, hvor brugere kan tilgå relevant materiale uden at være online. TripleNine vil bruge muslinger til oprensning af kvælstof i havet og efterfølgende anvende muslingerne som ingrediens i fiske- og dyrefoder som en løsning på en række udfordringer i forhold til både forurening og maritime ressourcer. De deltagende danske virksomheder er måske små og mellemstore, men deres løsninger har potentiale til at skabe en bedre verden. Nu er der mulighed for at komme med i programmet i 2019 og lægge sig i spidsen i forhold til at arbejde kommercielt med FN’s Verdensmål i Danmark og på eksportmarkeder.

Alt det praktiske og ansøgningsproceduren kan der læses mere om på projektets nyligt lancerede hjemmeside, hvor man også kan læse mere om de deltagende virksomheders løsninger i 2018: http://www.sdg-accelerator.org/content/sdg-accelerator/en/home/JoinSDGAccelerator.html

Kontakt:

Kristoffer Tarp, SDG Accelerator koordinator, UNDP, kristoffer.tarp@undp.org +45 42524009

2018-11-06T17:27:08+00:00