Verdensmålene som løftestang for innovation

Industriens fond og UNDP inviterer dig til lanceringen af vores nye projekt “SDG Accelerator”. Initiativet er støttet af Industriens Fond og vil bistå 30 små og mellemstore industri virksomheder med at udvikle nye bæredygtige produkter, services og forretningsmodeller med udgangspunkt i verdensmålene.

Sted: FN Byen, Marmorvej 51, 2100 København Ø
Tid: 19. januar 2018, kl. 15.15-17.35
Moderator: Pernille Enggard, Vært og programplanlægger for ”Millionærklubben” Radio24syv
Meld dig til her!

PROGRAM

15.15-15:45: Registrering og kaffe

15.45-15.55: Camilla Brückner, Direktør for UNDP’s Nordiske Kontor byder velkommen
Lancering af ”SDG Accelerator” – Den private sektors rolle i forhold til verdensmålene.

15.55-16.05: Mads Lebech, CEO for Industriens fond
Hvordan kan verdensmålene bidrage til vækst og beskæftigelse?
Hvorfor skal den private sektor bruge verdensmålene som løftestang for innovation?

16.05-16.15: Martin Søegaard, Managing Partner, Deloitte Consulting Nordic
Verdensmålene som katalysator for innovation
Hvordan kan verdensmålene fungere som en strategisk ramme for virksomheders udvikling af nye produkter, services og forretningsmodeller?

16.15-16.25: Jimmy Maymann, Chair UNLive Online
Hvordan kan Innovation og ny teknologi accelerere processen for at nå verdensmålene?

16.25-16.35: PAUSE

16.35-17.20: Paneldebat: Hvordan åbner vi for forretningsmuligheder i verdensmålene?

Facilitator: Pernille Enggaard, Vært og programplanlægger for “Millionærklubben”, Radio 24syv
Paneldeltagere:

  • Neha Mehta, Manager, DESMI EnviRO-Clean
  • Claus Hviid Christensen, Innovationsdirektør, Palsgaard
  • Peter Ib, CEO, Bluetown
  • Torben Möger Pedersen, CEO, Pension Danmark
  • Tommy Thomsen, CEO, Investeringsfonden for udviklingslande

17.20-17.30: Brian Mikkelsen, Erhvervsminister
Virksomhederne er afgørende for at nå verdensmålene – og der er brug for flere rollemodeller

17.30-17.35: Tak for i dag, Camilla Brückner og Mads Lebech

VERDENSMÅLENE ÅBNER FOR NYE BÆREDYGTIGE OG ANSVARLIGE FORRETNINGSMODELLER

I 2015 blev verdensmålene vedtaget efter 2 års intensive konsultationsprocesser med regeringer, virksomheder, NGO’er, borgere, universitetsverdenen og fonde fra hele verden. De 17 verdensmål er en hidtil uset ambitiøs udviklingsdagsorden, som skal sætte kurs mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten, vi bor på.

For at nå verdensmålene i 2030 spiller den private sektor en altafgørende rolle. Det anslås, at det globalt set vil kræve investeringer på op mod 5-7 billioner USD årligt frem til 2030 for at nå verdensmålene. De enorme investeringer i bæredygtighed, som målene lægger op til, er også lig med forretningsmuligheder for innovative og visionære virksomheder, som er i stand til at levere bæredygtige løsninger. ”Business and Sustainable Development Commission” er i rapporten ”Better business Better World” kommet frem til at verdensmålene åbner for et marked inden for fire økonomiske systemer på mindst USD 12 billioner frem til 2030. De fire økonomiske systemer er Fødevarer og Landbrug, Byer, Energi og Materialer samt Sundhed. Med andre ord er verdensmålene en fantastisk mulighed for virksomhederne til at lave bæredygtig forretning.

Selvom mulighederne for at gøre økonomisk, social og miljømæssig bæredygtig forretning i verdensmålene er enorme, så er det en stor udfordring for virksomhederne at udnytte potentialet. Især for små og mellemstore virksomheder, kan 2030-agendaen virke uoverskuelig. UNDP og Industriens Fond inviterer derfor til lancering af projektet ”SDG Accelerator”. ”SDG Accelerator” skal accelerere den private sektors engagement i verdensmålene. Henover de næste to år skal vi samarbejde med 30 små og mellemstore danske virksomheder for at udvikle nye bæredygtige produkter, services og forretningsmodeller, som tager udgangspunkt i verdensmålene. Resultaterne af innovationsforløbene vil blive delt fortløbende for at inspirere andre virksomheder og accelerere deres engagement i 2030 agendaen både i Danmark og internationalt. Projektet vil blive implementeret bl.a. i samarbejde med Monitor Deloitte og Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU).

Lanceringen vil foregå i FN Byen bl.a. med deltagelse af Erhvervsminister Brian Mikkelsen, Adm. direktør for Industriens Fond, Mads Lebech, Managing Partner for Deloitte Consulting Nordic, Martin Søegaard, Chair UNLive Online, Jimmy Maymann og Direktør for UNDP’s Nordiske Kontor, Camilla Brückner.

Til arrangementet vil den private sektors muligheder for at udvikle konkrete og innovative forretningsmodeller, der adresserer verdensmålene blive debatteret.

Vi håber at se dig i FN Byen, så vi sammen kan skabe større opmærksomhed om potentialet i verdensmålene.

2018-01-16T15:47:14+00:00