UNDP deltager i international anti-korruptions konference i København

19. oktober 2018 – Korruption forværrer fattigdom og ulighed og undergraver arbejdet for at nå verdensmålene for bæredygtig udvikling. Som en vigtig del af UNDP’s fokus på at fremme god regeringsførelse arbejder UNDP i over 100 lande på at komme korruption til livs. På mandag deltager UNDP derfor også i den Internationale Anti-Korruptionskonference (IACC) i København under temaet ’Sammen om Udvikling, Fred og Sikkerhed: Tiden er inde til Handling’, som åbnes af Statsminister Lars Løkke Rasmussen.

UNDP er stærkt repræsenteret på konferencen inklusiv på højeste niveau i det vores øverste chef Achim Steiner deltager i høj-niveau programmet. Steiner er bl.a. at finde blandt hovedtalerne, som også tæller Udviklingsminister Ulla Tørnæs og Patricia Moreira, Direktør for Transparency International, m.fl. Han vil ligeledes lede en åbne panel debate, der stiller skarpt på hvordan bekæmpelse af korruption kan bidrage til at accelererer arbejdet for at nå verdensmålene for bæredygtig udvikling.

UNDP deltager aktivt i hele konferencen, der varer tre dage, og afholder udover ovennævnte åbne debat panel også tre workshops med titlerne 1) bekæmpelse af korruption for global sikkerhed: forebyggelse af voldelig ekstremisme, konflikt og tvungen migration, 2) Offentlig service forbedring og forebyggelse af korruption; inddragelse af anti-korruptionstiltag i arbejdet med verdensmålene, og 3) Implementering, måling og monitorering. UNDP vil i forbindelse med de tre workshops lancere to nye vidensprodukter og et online kursus.

Konferencen er organiseret at IACC Council og Transparency International i samarbejde med Danmark, som er værter for konferencen i år. IACC afholdes hvert andet år, og UNDP er en aktiv partner, og har et mangeårigt tæt samarbejde med både IACC og Transparency International. Danmark er en stærk støtte i UNDP’s arbejde med bekæmpelse af korruption og har bidraget til vigtige programtiltag i bl.a. Afghanistan, Ukraine, Bangladesh, Hviderusland, Kosovo, Nepal og Somali Land.

Konferencen giver mulighed for at gøre status over fremskridt og udfordringer, udveksle erfaringer og dele best practices, men frem for alt, at styrke den internationale indsats for bekæmpelse af korruption i alle dens mange former.  

Læs mere om UNDP’s anti-korruptionsarbejde her.

Læs mere om IACC 2018 her.

UNDP Danmark.

2018-10-22T14:21:05+00:00