#UNCityzens: Når IT fører til udvikling

Mød Elias Edo, som efter et praktikforløb hos UNDP’s Information and Management Technology, Global ICT Advisory (UNDP/IMT/GIA) Unit nu arbejder fuld tid på projektet OneICTBox, hvilket giver ham mulighed for at kombinere sin passion for udviklingsarbejde med sin teknologiske baggrund.

Fra IT-studie til udviklingsarbejde

Elias kommer fra Etiopien, som han forlod efter sin bacheloruddannelse for at fortsætte med en kandidatgrad i computer science i Malmö, Sverige.

old

Koventionelt datacenter

Elias har altid haft stor interesse for udviklingsarbejde, som han har formået at kombinere med teknologi-orienterede studier og arbejde.

Som en del af sit speciale udviklede Elias en app til mobiltelefoner, som skulle hjælpe bønder i udviklingslande med at overvåge landbrugsmæssige forhold. I arbejdet med projektet indså Elias, at han måtte uddanne sig yderligere for at kunne føre det ud i livet. Derfor indskrev han sig på endnu en kandidatuddannelse, denne gang Information and Communication Technology for Development (ICT4D) på Stockholm Universitet. For at gennemføre uddannelsen skulle han have en praktikplads.

Elias rettede derfor sin opmærksomhed mod UNDP/IMT/GIA Unit i FN Byen, som han anså som det perfekte sted til at kombinere sine evner inden for teknologi med sin stærke interesse for udvikling. Efter at have gennemført et 6-måneders praktikforløb fik han muligheden for at blive og fortsætte arbejdet med projektet OneICTBox.

Office in a box: et datacenter for 1000 brugere

new

Det nye system: OneICTBox

OneICTBox står for One Information and Communication Technology Box og er baseret på ideen “office in a box”. Kassen er på størrelse med en stor flyttekasse og fungerer som et datacenter med kapacitet til at levere satellit-, kabel- og telefonforbindelse samt trådløst internet til 1000 mennesker.

Den første kasse blev udviklet i 2013 og er innovativ, idet den er mere effektiv og har en højere bruger-mobilitet end traditionelle løsninger. Den bruger 80% mindre energi, hvilket spiller sammen med UNDP’s ambition om at reducere sit energimæssige aftryk. Kassen fylder 75% mindre end traditionelle datacentre og er på hjul, hvilket gør den nem at flytte. Derudover er den simpel at vedligeholde og reparere, da data bliver gemt online.

Fra København og ud i verdenen

 

OneICTBox bliver i dag brugt i UNDP’s landekontorer i Tyrkiet, Jordan, Argentina, Brasilien, Ny Guinea, Tanzania og Lesotho. Når UNDP-kontorer flytter, opgraderer ICT infrastruktur eller befinder sig i katastrofe- og nødsituationer underrettes kontoret i København, så OneICTBox kan blive introduceret.

Når Elias’ afdeling får en forespørgsel på en OneICTBox, kontakter han og hans kolleger lokale leverandører, som leverer det nødvendige udstyr, der bliver leveret til FN Byen. I kælderen af FN byen samler Elias de teknologiske elementer i en OneICTBox. Efter at have konfigureret den på kontoret bliver boksen sendt til sin destination. De ansatte i København leverer langdistancesupport og drift gennem et online-baseret system ligegyldigt hvor i verden, boksen befinder sig.

UNDP’s GIA-mål er at implementere OneICTBox globalt og gøre det til et UNDP-standardsystem. Elias arbejder fuldtid på projektet og udvikler derved sine evner, som han vil blive ved med at kombinere med udviklingsarbejde.

 

Du kan høre mere om OneICTBox gennem denne video (engelsk)

OneICTbox highlights

  • Optimeret forbindelse
  • Turnkey-løsninger
  • Hardware skalering til op til 1000 brugere
  • Høj mobilitetsevne
  • Informationssikkerhed
  • Kun brug for fem servere
  • Grøn energi
  • Lavt hardwareforbrug
  • Standard implementering
  • Modstandsdygtig i katastrofesituationer

Læs om andre UNCityzens nedenfor

2017-04-12T14:27:37+00:00