Ulrika Modéer tiltræder som chef for UNDP’s kontor for External Relations and Advocacy

New York den 20. August – Mandag tiltrådte Ulrika Modéer officielt sin stilling som UNDP’s Assisterende Administrator og chef for UNDP’s kontor for External Relations and Advocacy (BERA). I denne rolle vil hun lede organisationen’s arbejde med at opbygge og styrke relationer til medlemsstater og nye partnere, samt UNDP’s kommunikation og fortalervirksomhed, i arbejdet for at nå verdensmålene for bæredygtig udvikling.

”Jeg byder Ulrika velkommen til mit ledelsesteam og til sin nye stilling, hvor hun skal lede UNDP’s strategiske partnerskaber med regeringer, civilsamfund, og andre vigtige aktører, samt hendes vigtige rolle i at lede UNDP’s kommunikation og fortalervirksomhed i de 170 lande, vi arbejder i,” sagde UNDP’s Administrator Achim Steiner. ”Ulrikas mangeårige erfaring som leder og fortaler for internationalt udviklingsarbejde og [hendes] erfaring i at mobilisere vigtige alliancer og offentlig støtte til 2030-dagsordenen gør hende i en god position til at føre UNDP’s relationer til nye højder.”

Modéers nye stilling er på Assisterende Generalsekretærs-niveau.

”Jeg er både stolt og spændt over at blive en del af UNDP på dette tidspunkt,” sagde Modéer. ”UNDP er blandt de førende aktører, der støtter lande i at nå verdensmålene. Intet kunne være vigtigere når man tager de udfordringer, som verden står overfor nu, i betragtning.

“Jeg glæder mig til at samarbejde med mine dedikerede kolleger over hele verden, medlemsstaterne, civilsamfundet, den private sektor og alle udviklingsaktører, for at styrke vores nuværende partnerskaber og bygge de nye op, der er nødvendige for at sikre fred og velstand for alle.”

Modéer afløser Michael O’Neill og Robert Piper, som ledede kontoret i den midlertidige overgangsperiode.

Modéer har tidligere været Sveriges statssekretær for internationalt udviklingssamarbejde og klima. Her har Modéer være central i at transformere landets internationale udviklingssamarbejde til at understøtte og indfri 2030-dagsordenen.

Ulrika kombinerer en stærk politisk baggrund med erfaring indenfor civilsamfund og parlamentarisk arbejde. Hun har også udført flere opgaver i Latinamerika (Bolivia, Guatemala) og Afrika (Mozambique, Sydafrika).

Modéer har en bachelor i internationale relationer fra Göteborg Universitet.

Født i 1969, Modéer er gift og har tre børn.

Kilde: UNDP Danmark

2018-09-10T12:56:56+00:00