Nyt dansk ligestillingsinitiativ skal bane vejen for flere kvinder i ledelse

Ledere skal i dag navigere i en verden, som er mere kompleks end nogensinde før. For at kunne træffe de rigtige beslutninger er det kritisk for virksomheder, at de rummer mange forskellige kompetencer og profiler. Men selvom det er gået fremad de senere år, halter Danmark fortsat bagefter vores nordiske naboer, når det gælder mangfoldighed. Nu går Boston Consulting Group (BCG) og UN Women sammen om et nyt initiativ, Gender Diversity Roundtable Denmark, der skal bidrage til at øge antallet af kvindelige ledere på alle niveauer i organisationer.    

BCG og UN Women samler nu 15 topchefer fra erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner og samfundsorganisationer i det nye ligestillingsinitiativ, Gender Diversity Roundtable Denmark. Fokus er på at finde frem til konkrete værktøjer og løsninger.

“Vi kender diagnosen, men nu er det tid til at finde kuren. Hos UN Women håber vi, at deltagerne i det nye Gender Diversity Roundtable både vil hente inspiration hos hinanden og sammen identificere konkrete initiativer, der de kommende år kan bane vejen for mange flere kvindelige ledere i Danmark”, siger Asger Ryhl, Nordic Director i UN Women.

Gennem de sidste 10 år har ligestilling på ledelsesgangen heldigvis fyldt markant på den danske dagsorden. Og det går bestemt den rigtige vej. Men fremskridt betyder ikke, at vi er mål. Langtfra. Der er fortsat alt få kvindelige topledere i danske virksomheder. Dermed går virksomheder glip af den værdi, der bliver skabt gennem en mangfoldig ledelse.

”Udfordringen er åbenlys. Vores analyser viser et kæmpe paradoks, nemlig at kvinder gerne vil topledelse, men at virksomhederne overser deres ambitioner og potentiale. Den kløft skal overvindes, ellers taber virksomhederne konkurrencekraft. Derfor er jeg meget begejstret over, at repræsentanter fra førende virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner har sagt ja til sammen med os og UN Women at gå i front og finde konkrete løsninger, der kan åbne døre til ledelsesgangene for flere kvinder” fortæller Mai-Britt Poulsen, partner og managing director af BCG’s danske kontor.

Fokus på handling og konkrete værktøjer

I fællesskab skal medlemmerne af Gender Diversity Roundtable Denmark arbejde målrettet inden for hver deres respektive sektor for at fremme en større mangfoldighed i ledelsesteams. De skal agere både som tænketank, vidensdelingscenter og bannerførere for nye konkrete værktøjer.

Thomas Thune Andersen, bestyrelsesformand for Dong Energy og medlem af Gender Diversity Roundtable Denmark, siger: ”Mangfoldighed driver innovation. I Dong Energy arbejder vi for at fremme mangfoldighed i alle aspekter – inklusivt køn – fordi det gavner os alle. Den kulturelle rejse mod bekæmpelsen af fordomme, der står i vejen for mangfoldighed, er altafgørende. Jeg vil gerne skabe en kultur, hvor vi indbyrdes er forskellige, uden at det skiller os ad”.

Den 21. juni finder det første møde i Gender Diversity Roundtable Denmark sted i FN-byen i København. Her skal medlemmerne blandt andet diskutere ny forskning på området og drøfte løsninger på de benspænd, kvinder oplever i dag – herunder blinde karriereveje, oversete ledelsesambitioner og mangel på reel fleksibilitet, så karriere og familieliv kan forenes.

Per Holten-Andersen, rektor på CBS og medlem af Gender Diversity Roundtable Denmark, mener, at det er vigtigt at få alle talenter i spil – uanset køn: ”CBS kan ikke løse udfordringen alene. Det er et sektorproblem, der skal løses gennem handling fra virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner med fælles interesse i at gå efter alle talenter”.

Anya Eskildsen, CEO for Niels Brock og medlem af Gender Diversity Roundtable Denmark, peger på en præstation, vi i Danmark allerede kan være stolte over: ”Ligestilling mellem mænd og kvinder er blevet langt mere udbredt på de højere uddannelsesinstitutioner gennem de seneste to årtier. Vores ansvar er nu at bygge bro mellem uddannelsessektoren og virksomhederne, så de resultater vi har skabt på uddannelsesinstitutionerne også kan bruges til at inspirere virksomhederne”.

 

Medlemmerne af Gender Diversity Roundtable Denmark er:

Facilitatorer

 • Mai-Britt Poulsen, CEO, The Boston Consulting Group Denmark
 • Asger Ryhl, Nordic Director, UN Women

Virksomheder

 • Jais Valeur, CEO, Danish Crown
 • Thomas Thune Andersen, Chairman, Dong Energy
 • Malou Aamund, CEO, Google DK
 • Pernille Erenbjerg, CEO, TDC
 • Peder Holk Nielsen, CEO, Novozymes

Uddannelsesinstitutioner:

 • Henrik C. Wegener, rektor, KU
 • Per Holten-Andersen, rektor, CBS
 • Hanne Leth Andersen, rektor, RUC
 • Anders Bjarklev, rektor, DTU
 • Anya Eskildsen, CEO, Niels Brock

Organisationer:

 • Morten M. Hansen, CEO, DIF
 • Charlotte Rønhof, underdirektør, DI
 • Kasper Sand Kjær, formand, DUF
 • Lars Werge Andersen, formand, Dansk Journalistforbund
 • Henriette Laursen, CEO, KVINFO

 

For mere information:

The Boston Consulting Group
Navn: Matias Pollmann-Larsen
Titel: Projektleder
Tlf.: +45 2275 3468
E-mail: Pollmann-Larsen.Matias@bcg.com

 

Læs mere på: https://www.genderdiversity.dk/

2017-06-21T16:03:21+00:00