Lancering af fotoprojektet #childmothers – En stemme til de usynlige unge mødre

København, Danmark – Plan International og UNFPA, FN’s Befolkningsfond er stolte af at annoncere den globale åbning af fotoudstilingen #childmothers. Udstillingen, som bliver vist i Rigsdagsgården ved indgangen til Folketinget, åbnes af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen den 17. maj

#childmothers portrætterer piger, der er blevet mødre som helt unge; som 12-15 årige piger. Den fortæller deres rørende historier: Om hvordan utilstrækkelig viden, tvang eller begrænsede valgmuligheder i livet satte dem i deres nuværende situation – nogen gange med livet og helbredet som indsats – men også om den glæde, de fleste kan finde i rollen som mor.

#childmothers er både en fotoudstilling og en webplatform dedikeret til de to millioner helt unge piger, som hvert år bliver mødre, før de er fyldt 15. Udstillingen søger at inspirere til øget fokus på de helt unge piger, som ofte ikke indgår i statistikker og hjælpeprogrammer.

Prisvindende fotograf Pieter ten Hoopen og journalist Sofia Klemming Nordenskiold har besøgt de 15 unge pige, der indgår i udstillingen, i fem lande. Åbningen sker i forbindelse med Women Deliver konferencen i København og markerer starten på udstillingens globale tourné.

Talerrækken til åbningen vil omfatte Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen, Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, udenrigsminister Kristian Jensen, eksekutivdirektør for UNFPA Babatunde Osotimehin og direktør for Plan International Anne-Birgitte Albrectsen.

I Rigsdagsgården vises udstillingen frem til udgangen af august. Udstillingen vises også på Kvindemuseet i Danmark, beliggende på Domkirkepladsen 5 i Aarhus frem til midten af juni og i august i Galleri Spor 1 ved Foreningen Kulturremisen i Brande.

 

For medier / akkreditering, kontakt venligst Aurora Nilsen (anilsen@unfpa.org). For yderligere oplysninger eller interview med repræsentanter for UNFPA eller Plan International, kontakt venligst:

 

UNFPA

Mette Strandlod
External Relations Associate
UNFPA Nordic Office
strandlod@unfpa.org

+45 45 33 72 98

 

 

Plan International

Signe Holme
Pressechef
Plan Danmark
signe.holme@plandanmark.dk

+45 60 68 30 12

 

 

Plan International

Davinder Kumar
Head of Global Media
Plan International Headquarters, United Kingdom
davinder.kumar@plan-international.org

+44 (0)1483 733211/ +44 (0)7773633835

 

2017-04-12T14:29:46+00:00