FN’s World Food Programme skal mætte det højeste antal sultne nogensinde mens coronavirussen rammer fattige lande

Rom, 30 juni 2020

Coronavirusinfektionsniveauer stiger netop nu, hvor fødevarelagrene i nogle dele af verden allerede er lave. På denne tid af året venter mange landmænd på afgrøder fra nye høstninger. Orkan- og monsunsæsoner er i gang, mens rekordstore græshoppe-invasioner i Østafrika og udbrud af konflikt forværrer perspektiverne for verdens sultne.

”Denne krise, som er uden fortilfælde, kræver svar uden fortilfælde. Hvis vi ikke reagerer hurtigt og effektivt på denne virale trussel, vil resultatet blive målt i et chokerende tab af liv, og indsatsen i forhold til at bekæmpe sult vil være forgæves, ”bemærkede Beasley.

Sultens nye udtryk kræver specialiserede svar, med en stor stigning i brugen af kontantbaserede overførsler og et stort fokus på bymiljøer. Over halvdelen af WFP’s nye indsatsplan vil blive leveret i kontanter og værdikuponer – hvilket giver bysamfundene mulighed for at dække deres fødevarebehov på lokale markeder – samtidig med at de stimulerer økonomierne.

Ud over at levere livreddende bistand på frontlinjen af sulten, er WFP unikt placeret til at hjælpe regeringer med at hjælpe og styrke sårbare samfund gennem støtte til sociale beskyttelsessystemer, adgang til grundlæggende skolebaserede og ernæringsmæssige ydelser og støtte til fødevaresystemer.

Fotos kan downloades her.

For video, venligst kontakt Jonathan.Dumont@wfp.org.

Billede: WFP/David Fernandez

# # #

FN’s World Food Programme er verdens største humanitære organisation, som redder liv under katastrofer, skaber velstand og støtter en bæredygtig fremtid for mennesker, der er ramt af

konflikter, naturkatastrofer og klimaforandringer.

Danmark er blandt WFP’s vigtigste donorer af fleksible bidrag. Disse bidrag gør det muligt for WFP at reagere hurtigt og effektivt, når katastrofer indtræffer, finansiere forsømte kriser og dermed sikre, at hjælpen når dem, der har mest brug for den.

Følg os på Twitter WFP_dkWFP Media

For information om WFP på dansk, besøg vores hjemmeside: da.wfp.org/

2020-07-02T10:11:04+00:00