FN’s Fødevareprogram lancerer Innovation Accelerator for at prøvekøre løsninger på sult

München/København den 11. juni 2016 – FN’s Fødevareprogram (WFP) intensiverer i dag sin søgen efter innovative løsninger til at fremme udryddelse af sult ved at lancere en Innovation Accelerator, som skal identificere og støtte nye, dristige løsninger på de humanitære og udviklingsmæssige udfordringer, sådan som de er beskrevet i FN’s Verdensmål for Bæredygtige Udvikling.

Med base i München bringer Innovation Acceleratoren interne WFP medarbejdere sammen med eksperter og iværksættere fra privatsektoren og civilsamfundet. I hold samarbejder de i tre- til seks-måneders perioder på udvalgte idéer, der enten er foreslået af WFP innovatorer med førstehåndsviden fra felten eller crowdsourcede ved at involvere den brede offentlighed.

“Hver dag arbejder WFP og vores partnere for at opfylde akutte behov for fødevarebistand hos verdens fattigste men mest udholdende mennesker, der bor i de mest udsatte steder på kloden. Det, vi gør nu, er ikke nok til at nå vores fælles mål om at udrydde sult inden 2030. Vi skal dristigt søge nye ideer, værktøjer og løsninger, der gør mere mad til rådighed, gør det mere tilgængeligt og i sidste ende giver hver eneste person i verden evnen til at sørge for mad til sig selv og sine børn.” sagde WFP’s eksekutivdirektør Ertharin Cousin.

“Vi må udnytte fordelene ved ny teknologi og revolutionen inden for ’big data’. WFP’s ønske om at samarbejde som aldrig før sikrer, at vi ved at arbejde sammen vil ændre den måde vi arbejder på og den hastighed, hvormed vi leverer. Som et resultat, vil vi overvinde de vedvarende udfordringer, som selv i dag holder generationer låst fast i sult og fattigdom, ” sagde Cousin.

Verden har gjort store fremskridt ved at reducere antallet af mennesker, der lider af sult med 200 millioner siden 1990’erne. Alligevel er der stadig 795 millioner mennesker, der ikke har nok mad til at leve et sundt og aktivt liv. Innovation Acceleratoren vil være en vigtig måde at bidrage til at nå verdensmål nr. 2 og udrydde sult inden 2030.

“Opfyldelsen af FN’s Verdensmål for Bæredygtig Udvikling er ambitiøs og kræver, at vi øger hastigheden af vores nuværende indsats,” sagde Dr. Gerd Mueller, Forbundsminister for økonomisk samarbejde og udvikling i Tyskland. “WFP’s Innovation Accelerator vil låse op for et enormt potentiale, som den tyske akademiske verden, forskningsinstitutioner, den private sektor og udviklingssamfundet har at tilbyde. Tyskland er i øjeblikket den næststørste donor til WFP, og investering i innovation vil øge værdien af vores finansielle bidrag. ”

Den tyske udenrigsminister, Dr. Frank Steinmeier, tilføjede: “Tyskland har givet et rekordbeløb på 4,2 milliarder kroner til Syrien og regionen alene, men nødhjælp i sig selv vil ikke være tilstrækkeligt.”
“Nye metoder skal findes, hvis vi ønsker at sikre, at ingen på vores planet skal være sultne længere. Til dette formål har vi brug for at styrke forbindelserne mellem humanitær bistand, erhvervsliv, forskning og civilsamfundet. Innovation Acceleratoren vil bidrage til udviklingen af nye teknologier og forretningsmodeller, som vil gavne folk i nød, “sagde Steinmeier.

Innovation Acceleratoren er generøst støttet af bidrag fra det tyske ministerium for økonomisk samarbejde og udvikling, Tysklands udenrigsministerium og den bayerske statsministerium for Fødevarer, Landbrug og Skovbrug. Med 12 projekter fra WFP globale operationer i sin nuværende portefølje vil Innovation Acceleratoren både få gavn af og bidrage til Münchens stærke samfund for innovation og start-ups.

“Bayern er stolt af at støtte etableringen af et WFP kontor i München. Gennem et tæt samarbejde med virksomheder og forskningsinstitutioner med base i Bayern kan vi identificere intelligente og bæredygtige løsninger på den globale sult,” sagde Helmut Brunner, minister for det bayerske statsministerium for Fødevarer, Landbrug og Skovbrug.

Cousin, Mueller, Steinmeier og Brunner deltog i lanceringen sammen med over 200 gæster dedikeret til at udnytte potentialet i ny teknologi, tæt samarbejde og nye ideer til at skabe en verden uden sult. For at markere anledningen fremlagde projektgrupper og eksterne start-ups deres ambitiøse ideer om, hvordan man udrydder den globale sult.

2017-04-12T14:34:45+00:00