FN sætter de 17 Verdensmål på skoleskemaet i Sønderborg

FN og FN Byen begynder nu som led i et nyt initiativ at rejse rundt og undervise i verdensmålene i alle dele af Danmark. Første stop er Sønderborg, hvor FN Byens undervisningstjeneste, #UNCity4Schools, den 25. og 26. april møder skolebørn i Sønderborg Kommune under Sønderborgs Festival for Verdensmålene.

’Kvalitetsuddannelse til alle børn’, ’afskaffelse af fattigdom’ og ’bekæmpelse af klimaforandringerne.’ Sådan lyder tre af de i alt 17 verdensmål, som verdens lande og ledere i 2015 blev enige om at arbejde for at nå inden 2030. Og netop de 17 verdensmål kommer på skoleskemaet i Sønderborg, når et team af undervisere fra FN Byen i København besøger flere skoler for at tale med børnene om klima og om børns ret til at gå i skole.

”Verdensmålene er blevet en stærk ramme for bæredygtig udvikling i Danmark og globalt blandt politikere, virksomheder og organisationer. Men det er helt afgørende, at vi også involverer og engagerer børn og unge og får deres ideer og tanker om verden i 2030. Jeg er rigtigt glad for, at FN Byens undervisningstjeneste nu har mulighed for at rejse rundt til skoler i hele Danmark med sine gode undervisningsforløb i Verdensmålene”, siger Lars Peter Schaumburg-Levy, leder af FN Byens kontor for Public Diplomacy & Kommunikation.

Viden om verdensmål sker gennem leg og dilemmaer

Med i kufferten har underviserne fra FN Byen spil og legeredskaber til at lære eleverne om verdensmålene gennem aktiviteter og samtaler med og mellem eleverne. For eksempel har de et værdispil med, der tager eleverne med på en rejse til en fremmed planet, hvor de skal diskutere og prioritere Verdensmålene.

”Vi inviterer børnene ind i en verden, hvor de skal bruge deres fantasi og forestillingsevne. I #UNCity4Schools motiverer vi børnene ved selv at lade dem komme på banen og komme med løsninger frem for bare at sidde stille og lytte til os”, siger Anna Kinly, Undervisnings- og kommunikationskonsulent i #UNCity4Schools.

Det er ikke nyt for Anna Kinly og hendes tre kollegaer at undervise i de 17 verdensmål. Siden 2017 har FN Byen i København haft besøg af 4.000 skolebørn om året, der gennem forskellige undervisningsforløb har fået indblik i de 17 Verdensmål og FN’s arbejde.

Verdensmål for de yngste til Festival for Verdensmålene i Sønderborg.

Udover skolebesøg deltager #UNCity4Schools også i Sønderborg Kommunes Festival for Verdensmålene.

”På Festival for Verdensmålene i Sønderborg kan elever deltage i workshops med blandt andre #UNCity4Schools, Verdens Bedste Nyheder og LEGO® Build-the-Change. Festivallen skal inspirere og engagere kommunens borgere til at få øjnene op for bæredygtige løsninger og tiltag – både lokalt, nationalt og globalt. Vi ser frem til at #UNCity4Schools kan inspirere de yngste borgere i Sønderborg Kommune, da de er fremtidens aktive verdensborgere”, siger Philipp Loeken, Projektleder i Sustainable Now.

Festival for Verdensmålene i Sønderborg er organiseret af Sønderborg Kommune i samarbejde med Sustainable Now, en non-profit organisation med fokus på at øge Danskernes kendskab til de 17 Verdensmål. #UNCity4Schools arrangerer verdensmålsaktiviteter for børn om fredagen den 26. april.

Der er 11 FN organisationer tilstede i FN Byen i København. #UNCity4Schools er FN Byens undervisningstjeneste for grundskoleelever fra 1. – 9 klassetrin. Projektet er finansieret af Udenrigsministeriet. Besøgene er altid gratis og varer normalt 2 timer. Undervisningstjenesten blev i januar 2019 udvidet fra to til fire undervisningskonsulenter. Med udvidelsen er det blevet muligt for undervisningstjenesten at komme ud til skolebørn i hele Danmark og dermed nå 10.000 elever i løbet af 2019. Senere på året skal #UNCity4Schools bl.a. besøge Lolland, Bornholm, Aalborg, Herning, Nyborg og Sydsjælland.

Pressekontakt

For mere information om FN’s skoletjeneste og kontakt:

Anna Kinly, mail: anna.kinly@one.un.org , eller på telefon + 45 92 43 56 06. www.un.dk/skoler

2019-05-02T09:11:07+00:00