FN Byen er vært for global konference om klima og bæredygtig udvikling den 1.-3. april

FN Byen, 28. marts 2019 – Global Conference on Strengthening Synergies between the Paris Agreement and the 2030 Agenda for Sustainable Development

Hvad: Den 1. til 3. april mødes eksperter og ledere inden for klima og bæredygtig udvikling til en global konference i FN Byen for at diskutere, hvordan man styrker sammenhængen mellem klimaindsatsen og de 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling.

Klimaforandringer er den afgørende udfordring for vores tid, og der er behov for, at løsninger bliver implementeret i et hidtil uset tempo. Men det skal være retfærdige løsninger. De mest sårbare mennesker i verden lider allerede mest under klimaforandringernes konsekvenser, såsom mere intense storme, farlige varmebølger, hyppigere og længerevarende tørke og stigende vandstand selvom de har bidraget mindst til problemet. Verdensmålene, herunder verdensmål 13 om klimaindsatsen, leverer den bedste ramme til at gøre noget ved klimaforandringerne på en måde, som også inkluderer de svageste i verden.

De mere end 400 deltagere på konferencen ’Global Conference on Strengthening Synergies between the Paris Agreement and the 2030 Agenda for Sustainable Development’ ( også kaldet the Climate and SDGs Synergy Conference) vil bruge mødet til at identificere, hvordan man bedst muligt kan linke de to dagsordener for bæredygtig udvikling og på den måde accelerere begge.

Blandt deltagerne på konferencen er den danske finansminister, Kristian Jensen og FN’s Generalsekretærs særlige udsending for klimatopmødet i New York i september, Luis Alfonso de Alba.

Hvornår: 1-3 april 2019
Hvor: FN Byen, København, Danmark
Hvem: Regeringsrepæsentanter fra hele verden samt repræsentanter fra den private sektor, universitetsverdenen, civilsamfundet og FN-systemet. Mere end 400 er tilmeldt konferencen.

Hele konferencen livestreames: https://streaming.uncity.dk/uncity

Pressemøde, tirsdag d. 2. april, 10.15-10.45, presserummet i FN Byen: 

Deltagere:

  • Liu Zhenmin, UN Under-Secretary-General for Economic and Social Affairs
  • Ovais Sarmad, Deputy Executive Secretary, UN Framework Convention on Climate Change
  • Kristian Jensen, Finansminister, Danmark
  • Luis Alfonso de Alba, the UN Secretary-General’s Special Envoy for the 2019 Climate Action Summit
  • Mami Mizutori, Special Representative of the Secretary-General for Disaster Risk Reduction, UN Office for Disaster Risk Reduction

Akkreditering og deltagelse i pressemødet:

For at deltage i pressemødet skal journalister medbringe et gyldigt pressekort og tilmelde sig hos Lars Peter Schaumburg-Levy, Head of Public Diplomacy and Communication, senest mandag d. 1. april kl 12:00 på larspeter.schaumburg-levy@one.un.org.

Journalister, der ikke har mulighed for at møde op i FN-Byen inviteres til at deltage i pressemødet ved at sende spørgsmål i forvejen til UN DESA Associate Public Information Officer Ariel Alexovich senest mandag d. 1. april kl 12:00 på alexovich@un.org.

Pressemødet vil kunne følges live på https://streaming.uncity.dk/uncity

Yderligere information

Program og yderligere detaljer kan findes her:

https://sustainabledevelopment.un.org/climate-sdgs-synergies2019

Yderligere information om verdensmålene:

https://sustainabledevelopment.un.org/

Yderligere information om Paris-aftalen:
https://unfccc.int/process-and-meetings/the-paris-agreement/the-paris-agreement 

Yderligere information om klimatopmødet i september:
https://www.un.org/en/climatechange/un-climate-summit-2019.shtml

Følg arrangørerne her: 

Twitter: @SustDev, @UNDESA, @UNFCCC, @UNCityCPH, @UNEPDTU

Facebook:
https://www.facebook.com/SustDev/
https://www.facebook.com/joinundesa/
https://www.facebook.com/UNclimatechange/
https://www.facebook.com/UNCityCPH/

Hashtags: #GlobalGoals, #ClimateAction

2020-05-04T16:09:38+00:00