Danske virksomheder leverer nye løsninger på verdens største udfordringer

17. september 2018 – Vi kommer ikke i mål med de ambitiøse Verdensmål, uden at den private sektor spiller ind med innovation, nye løsninger, produkter, bæredygtig vækst og beskæftigelse. Den danske SDG Accelerator, et program søsat af FN’s Udviklingsprogram UNDP og Industriens Fond, hvor danske små og mellemstore industrivirksomheder understøttes i at gå forrest i at bruge Verdensmålene som løftestang for innovation. De deltagende danske virksomheder er måske små og mellemstore, men deres løsninger har potentiale til at skabe en bedre verden.

Den 19. september vil FN Byen blive fyldt op med direktører og repræsentanter fra en gruppe virksomheder, der skal fortsætte deres arbejde i SDG Accelerator, hvor de skaber ny bæredygtig forretning i regi af FN’s Verdensmål. Det vil foregå under et heldags accelerationsevent, hvor virksomhederne vil blive støttet i at kvalificere deres nye løsninger på verdens største udfordringer sammen med globale FN-eksperter og andre fagfolk, der går i dybden med nogle af de problemstillinger, som virksomhederne står over for.

Virksomhederne i programmet repræsenterer et bredt udsnit af danske små og mellemstore industrivirksomheder. Man kan eksempelvis møde det danske skomærke, ANGULUS, der forfølger bæredygtighed gennem en cirkulær model, ANGULUS CIRCLE. Hvis det lykkes, vil deres kvalitetsbørnesko i fremtiden kunne genanvendes op til seks gange:

”Vores branche er, som så meget andet, i transformation. Vi har som branche behov for at finde mere effektive måder at anvende fælles ressourcer og se på nye forretningsmodeller, der kan bidrage til at reducere branchens produktion og forbrug. Min farfar drømte om at lave kvalitetssko til børn, og gennem ANGULUS CIRCLE, kan vi være med til at sikre, at vores kvalitetssko kan bruges af mange børn, og samtidig få det maksimale ud af de ressourcer, vi har lagt ind i at producere dem”, siger Sebastian Dawe, direktør i ANGULUS.

Ingrediensvirksomheden, TripleNine fra Esbjerg er blandt verdens største producenter af fiskemel og olie. De arbejder med en løsning, der adresserer en række udfordringer i forhold til både forurening og marine ressourcer.

“I TripleNine ser vi store muligheder i en øget dyrkning af nye typer marine råvarer som muslinger, fordi muslinger kan bidrage til at fjerne de store mængder kvælstof, der skylles ud i havet fra marker og spildevandsafløb, og derefter kan muslinger forarbejdes til en funktionel foderingrediens til fisk, svin, fjerkræ og så videre”, siger Kenneth Storbank, ansvarlig for strategi og forretningsudvikling i TripleNine.

SDG Accelerator er et nyt program, der skal hjælpe små og mellemstore danske industrivirksomheder med at anvende FN’s Verdensmål til udvikling af nye bæredygtige produkter, services og forretningsmodeller samt styrke medarbejderengagement omkring bæredygtighed på alle niveauer i virksomhederne. SDG Accelerator drives i praksis af UNDP med støtte fra Industriens Fond. Monitor Deloitte er implementerende partner på innovationsprocessen. Læs mere om programmet på sdg-accelerator.org.

De deltagende virksomheder: Aller Aqua, ANGULUS, BLUETOWN, Brunata, DESMI Ro-Clean, E.ON, Ingemann Group, Jespers Torvekøkken, LTP Group, Palsgaard, Plastix, RGS Nordic og TripleNine.

For yderligere information, kontakt venligst:
– Valdemar Satoshi Røjle Christensen, FN’s Udviklingprogram UNDP, telefon: 26 28 81 51 eller mail: valdemar.christensen@undp.org
– Ole Østrup, Industriens Fond, telefon: 23 80 06 60 eller mail: oos@industriensfond.dk

2018-09-17T14:23:15+00:00