Dansk privat sektor ansætter flygtninge – fordi det er god forretning

København, den 30. januar 2017 – Den private sektor spiller en central rolle i at skabe muligheder for flygtninge. Fra beskæftigelse, integration og forretningsmuligheder, til at levere vigtige goder og ydelser.

I Danmark er flygtninge tilbudt betalte praktikopholde i forskellige brancher gennem et statsfinancerede program, der består af arbejde, danskundervisning og jobtræning.

Danmark’s største hospital vaskeri, MidtVask, var en af de første virksomheder til at begynde at arbejde med den lokale regering i Midtjylland for at få flygtninge på arbejdsmarkedet. Siden start af programmet, har virksomheden oplevet betydelige forbedringer i arbejdsområdet og en fem procent stigning i produktionen. “Folk siger, jeg har et godt hjerte idet jeg ansætter flygtninge. Og jeg siger ja -. Men det er forretning” sagde Pernille Lundvang, direktøren for MidtVask. Videre fremhæver at den private sektor virkelig kan opnå profit ved at tage et socialt ansvar og hjælpe flygtninge på arbejdsmarkedet.

Til gengæld, får flygtningene erhvervserfaring, et netværk af kolleger, et forbedret niveau af dansk og en løn. “Det er en win-win-win” sagde Pernille, “for den enkelte, for virksomheden og for samfundet.”

Klik her for at se videoen om den syriske flygtning Toto og hans kolleger på MidtVask.

2017-04-12T14:32:06+00:00