Børnenes dag i FN Byen

FN Byen, 19. november 2018 – Den 20. november hvert år er det Børnekonventionens fødselsdag og Børnenes Dag. Den dag sætter UNICEF ekstra fokus på de rettigheder, som alle verdens børn har ifølge FN’s Børnekonvention.

UNICEF samler alle, der arbejder for og med børn på tværs af faggrænser og brancher til en stor konference i FN Byen. Hensigten er, at vi sammen bliver endnu bedre til at sætte børns rettigheder, vilkår og udvikling på agendaen. Altid med udgangspunkt i Børnekonventionen og Verdensmålene.

Børn i Verdensmålene

I år på Børnenes Dag 2018 har UNICEF valgt at dykke ned i emnet ‘Børn i Verdensmålene’. Vi ser på, hvor det halter, når vi som verdenssamfund skal sikre børnenes fremtid. Hvordan forhindrer vi vold mod børn? Og hvordan går det for eksempel med børns tidlige udvikling? Vi undersøger, hvordan vi bedst inddrager børnene, når vi skal tage beslutninger om ting, der vedrører dem. Og vi spørger børnene, hvad de selv tænker om verdensmålene.

Derfor skal vi lytte til børn

På Børnenes Dag opfordrer vi børn i hele verden til at tage ordet. Børn har en stemme. Vores opgave som voksne er at lytte til den. Og at give børnene modet og styrken til at turde tage ordet. Det skal vi gøre for børnenes skyld. Men også for vores egen. Og ikke kun på Børnekonventionens fødselsdag, men hver dag.

Læs mere om Børnenes Dag i FN Byen her.

2018-11-19T17:26:32+00:00