Besøg FN Byen på Kulturnatten 2017

Den 13. oktober 2017 åbner FN Byen dørene for offentligheden og byder dig velkommen indenfor på Kulturnatten 2017. I år kan du opleve flere forskellige ting i vores grønne og bæredygtige bygning, og hvornår, du gør hvad, er (næsten) helt op til dig.

 

Aftenens program ser således ud:

18.00-22.00: Rejsen mod Verdensmålene

Med en flybillet i hånden kan gæster besøge de forskellige regioner i verden, hvor de kan lære om hvor langt de enkelte regioner er nået i forhold til Verdensmålene. Gæster skal gætte hvilken del af verden, de er ankommet til baseret på interessante fakta om regionerne.

 

18.00-22.00: Bliv #UNCity4Schools Verdensmålsambassadør

#UNCity4Schools byder alle børn og deres forældre indenfor til leg og læring med FNs Verdensmål for bæredygtig udvikling. Gå på opdagelse i Verdensmålene og prøv lykken som en brik i det menneskelige spil om Verdensmålene. Kan du flytte en kuffert med en hel skole i? Eller kan du hente vand på hovedet? Fordyb dig i vores krea-værksted, hvor du kan klippe klistre og lave dit yndlingsverdensmål eller din egen superhelt for målene. Inden aftenen er slut, kan du kalde dig #UNCity4Schools Verdensmålsambassadør, snappe et selfie og dele dit ønske eller håb for fremtiden på Verdensmålstræet.

 

18.00-22.00: Få et indblik i livet i en flygtningelejr

Oplev hvordan ankomsten til og livet i en flygtningelejr kan se ud med FN Byens organisationer. Gæster kan besøge et flygtningetelt og opleve en registreringsprocedure lignede den en flygtning må gennemgå ved sin ankomst til en flygtningelejr. Via Virtual Reality kan gæster også opleve livet i Za’atari flygtningelejr i Jordan gennem den 12-årige syriske Sidras øjne.

 

18.00-22.00: Udstilling af ”Løsninger” afgangsprojekter fra KADK

Dette års afgangsprojekter fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) tager udgangspunkt i Verdensmålene. I FN Byen kan besøgende opleve projekterne og få et glimt af hvordan den nye generation af arkitekter vil integrere bæredygtighed i deres designs.

18.00-22.00: Udstilling af designstuderendes eksamensprojekter

Designstuderende fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) har inkorporeret FN’s Verdensmål i deres eksamensprojekter. Besøgende kan møde de studerende, som vil forklare, hvordan de har arbejdet med Verdensmålene i forbindelse med deres projekter. Projekterne præsenteres i 3-4 minutters videoer.

18.00-22.00: Optræden af UNison koret

Oplev hvordan FN-medarbejdere lyder i enstemmighed. FN Byens personalekor – UNison – optræder i FN Byen aftenen igennem.

19.00-20.00: Præsentation fra Michael Møller, Generaldirektør for FN Geneve

Michael Møller har mere end 35 års erfaring som embedsmand for FN, og er den højest rangerende dansker i FN systemet. Michael Møller er inviteret til at fortælle om SDG Lab i Geneve, og hvordan dette initiativ bidrager til implementeringen af Verdensmålene. Michael Møller vil yderligere adressere behovet for institutionelle reformer af FN-systemet, som han mener skal strømlines, effektiviseret og tilpasses for at kunne nå i mål med Verdensmålene.

 

20.00-22.00: Præsentation af FN Byens design og arkitektur

Kom og lær om FN Byens grønne profil og design. Oplægget finder sted kl. 20.15, 21.00 og 21.30.

 

Deltagelse kræver ikke registrering, men du skal have et Kulturpas for at deltage. Kulturpas kan købes for 95 kr. i alle 7-Eleven i hovedstadsområdet, samt på museer i København.

For at få adgang til FN Byen skal i gennemgå et sikkerhedscheck svarende til det, der gennemføres i en lufthavn. Derfor råder vi jer til at ankomme i god tid og medbringe billed-ID. Genstande, der klassificeres som våben, kan benyttes som våben eller kan fremstå som våben, er ikke tilladte på FN Byens arealer.

Vil du vide mere om FN Byens arrangementer på Kulturnatten foreslår vi, at du læser om disse på Kulturnattens hjemmeside:  https://www.kulturnatten.dk/da/Kulturnatten/Program/Detaljer?id=5a0a55be-3d01-474c-b2f4-4cd9950736ab#

2017-10-11T09:46:33+00:00