1000 unge talenter mødes i Danmark for at skabe innovative løsninger til Verdensmålene

I denne uge mødes 1000 unge talenter fra 129 lande i Danmark for at skabe innovative, implementerbare og skalerbare løsninger til de 17 Verdensmål. Arrangementet er organiseret af UNLEASH. Det startede den 13. august i København og udmunder i et awards show i Musikhuset i Aarhus den 21. august. FN Byen deltager på det offentlige event den 20.-21. august i Aarhus med udstillinger og forskellige aktiviteter.

UNLEASH Lab 2017

UNLEASH er et nyt, globalt initiativ, som samler 1000 unge akademikere, entreprenører og tech-eksperter en gang om året. Hvert år vil de få til opgave at udvikle innovative og praktiske løsninger til de 17 Verdensmål.

Det første UNLEASH arrangement finder sted tre steder i Danmark: i København, på højskoler i forskellige dele af landet samt i Aarhus. De unge talenter vil arbejde i teams og føres igennem en innovations proces, hvor de vil samarbejde om at skabe løsninger. Der vil slutteligt blive udgivet priser for de bedste løsninger, og alle talenter vil blive en del af et globalt støttesystem for at sikre implementering.

UNLEASH Lab 2017 arbejder med syv temaer, som relaterer sig til Verdensmålene: Uddannelse og ICT, Energi, Sundhed, Fødevarer, Bæredygtigt Forbrug & Produktion, Urban Bæredygtighed og Vand.

FN Byen på Festival for Verdensmålene den 20.-21. august

Den 20.-21. august afholder UNLEASH en festival for Verdensmålene i Aarhus, som er åben for offentligheden. Festivalen er en del af UNLEASHs ambition om at skabe lokale opmærksomhed om de 17 Verdensmål gennem et spændende, interaktivt format. Festivalen har til formål at motivere offentligheden ved at gøre Verdensmålene håndgribelige og relevante fra et lokalt perspektiv samt at inspirere folk til at inkorporere bæredygtige initiativer i deres hverdag.

FN Byen vil også være en del af festivalen. I vores telt kan du lære om de 17 Verdensmål samt hvordan vores 11 FN organisationer arbejder for at nå disse mål. Du kan også besøge en af verdens største flygtningelejre med Virtual Reality, teste din viden om verdens tilstand, og lade dig inspirere om hvordan unge talenter kan blive en del af FN.

Læs om festivalen her.

Lær mere om UNLEASH her.

2017-08-14T13:35:23+00:00