Her på siden kan du både booke webinarer og besøg i FN Byen med tema om Verdensmålene. Du kan også downloade undervisningsmateriale om Verdensmålene, som I kan bruge hjemme i klasselokalet. Siden vil løbende blive opdateret med nyt indhold.

Undervisning

Besøg FN Byen

Kom på besøg og lær mere om alle FN’s Verdensmål. Gennem diskussioner og opgaver opnår eleverne viden om alle Verdensmålene, hvor de er kommet fra, hvordan de hænger sammen og hvorfor de er vigtige og relevante – selv for os i Danmark. Alle besøg er gratis.
Online undervisning

Modtag et gratis webinar om Verdensmålene. Alle webinarer varer 40 minutter, og undervejs bliver eleverne introduceret til FN og hvad Verdensmålene kommer af. Eleverne bliver inddraget løbende ved brug af systemet Mentimeter, som de kan tilgå vha. deres mobiltelefoner eller computere.

Opgaver og Spil

Arbejdshæfte om Verdensmålene

Dette arbejdshæfte gennemgår alle målene et ad gangen. Ved hvert mål er der en lille historie eller tegneserie tilknyttet samt et spørgsmål, som giver eleverne mulighed for at reflektere over målet.
Download arbejdshæftet

Arbejdshæfte om Livet i Havet

I dette arbejdshæfte bliver dine elever introduceret til alle Verdensmålene, dog med særlig fokus på Livet i Havet. Hæftet består af opgaver, såsom krydsord og quiz, men også læseopgave og arbejdsspørgsmål.
Download arbejdshæftet

Verdensmålene i juletiden

I dette julehæfte om Verdensmålene kan I bl.a. hjælpe drillenissen med at tegne Verdensmålene, lave jeres egen bog om alverdens højtider og lave til- og frakort med Verdensmålene.

Download hæftet

Den URIMELIGE quiz om Verdensmålene

I Den URIMELIGE quiz om Verdensmålene får dine elever repeteret viden om Verdensmålene i en drille-quiz, der er fyldt med fælder, og hvor man skal gøre brug af store mængder logik og kreativ tænkning. Quizzen spilles bedst på tablet eller computer.

Download lærervejledning med link til quizzen

The Birds and the bees (engelsk)

UNDP’s bog, The Birds and The Bees, er en historie på engelsk om, hvordan vi sammen kan hjælpe med at stoppe klimaforandringerne. Historien består af rim og flotte illustrationer, og giver børn en forståelse for, hvad klimaforandringer gør ved vores planet og hvad vi kan gøre, for at modarbejde det.
Find e-bogen The Birds and The Bees her.

(Bogen kan også købes i fysisk form fra shop.undp.org)

Julemission for Verdensmålene

I Julemissionen lærer dine elever om verdensmålene og hvordan de faktisk hænger godt sammen med julens budskaber.
Spillet fungerer som et virtuelt escape room og varer cirka 20 minutter – afhængig af hvor hurtige dine elever er.
Download julemission for Verdensmålene
Flip-flapper

Flip-flapper, nip-napper eller spåkop – kært barn har mange navne. Her finder du 17 forskellige flip-flapper med hver 8 spørgsmål og svar om Verdensmålene. Print dem ud og fold dem og quiz hinanden i Verdensmålene.
Download flip-flapper
Snakes and ladders

Kom i mål med Verdensmålene. Find brikker og en terning og se, hvem der først kommer i mål. Undervejs kan man lande på felter, hvor man lærer om ting, der er gode og dårlige for Verdensmålene. Lander man på en ting, der hjælper Verdensmålene, kan man kravle op ad en stige og på den måde springe flere felter over. Lander man på en ting, der er dårlig for Verdensmålene, glider man langs slangen tilbage på banen.
Download snakes and ladders
Vendespil

I dette klassiske vendespil skal eleverne matche hvert Verdensmål med et delmål.
Download vendespillet
Affaldsjagt

Gå på opdagelse i naturen og se, hvor meget og hvilke typer affald I kan finde. Affaldet giver forskellige point og undervejs kan eleverne følge med i, hvor lang tid det tager for affaldet at blive nedbrudt i naturen.
Download affaldsjagt
Naturens skatte

Hvilke skatte kan I finde i naturen omkring jer? Kan I finde noget, der er helt lige? Noget blødt? Måske noget med prikker? Denne opgave handler om Verdensmål nummer 15 og om at få et godt kendskab, til naturen, der hvor man selv bor. Hvis vi kender naturen og dens skatte bedre, bliver vi måske også bedre til at passe på den.
Download skattekortet

Plakater

Alle Verdensmålene

A1 plakat med alle Verdensmålene.
Download plakaten
Hvert Verdensmål med information

Plakater for hvert mål med information, der forklarer, hvad målet handler om og hvorfor det er vigtigt.
Download plakaterne

YOUNG
FN Byen
Marmorvej 51
2100 Copenhagen
E-mail: young@uncity.dk
Scroll til toppen