Earth Day, eller Jordens dag, er en mærkedag, som blev startet den 22. april 1970 i USA. Jordens dag er en af FN’s mærkedage og er blevet fejret samme dag hvert år siden dengang i 1970.

Formålet med mærkedagen er at gøre opmærksom på verdens miljøproblemer.

Ved Jordens Dag 2022 blev der udklækket sommerfuglelarver.

JORDENS DAG 2023

Har I nogensinde set en sommerfugls transformation fra larve til sommerfugl? Plantet træer og udforsket naturen omkring jer? Eller bygget redekasser til blåmejsen eller stæren?  

Gennem spændende undervisningsaktiviteter og et virtuelt live-event, inviterer vi jeres elever til at udforske naturen omkring dem og være med til at tage handling for Verdensmålene.  

Frem til Jordens dag vil der være mulighed for at gennemføre vores undervisningsaktiviteter, der er bygget op omkring tre spor: Fugle, Træer eller Sommerfugle. I vælger et spor, når I tilmelder jer Jordens Dag 2023 i formen til højre.

Alle tilmeldte vil modtage en mail med mere information, når aktivitetsplatformen med undervisningsaktiviteter tilknyttet de tre spor er åben.

LIVE EVENT

Vær med, når YOUNG og Friluftsrådets Grøn Skole-program sætter fokus på natur og biodiversitet i fejringen af Jordens dag for 4.-6. klasser i hele landet!  

Live eventet vil foregå den 20. april 2023 kl. 10.00-11.00.

Du får mere information tilsendt på mail ved tilmelding.

KONKURRENCE

TIl vores online event den 20. april 2023, trækker vi lod om fede natur-præmier til én heldig klasse!

For at være med i lodtrækningen, skal I indsende et billede og en beskrivelse af jeres aktiviteter, og hvordan I har arbejdet med Jordens Dag til Grøn Skole. Deadline for at indsende billede og beskrivelse er den 19. april 2023 kl. 12.

Vær med i konkurrencen på Grøn skoles hjemmeside ved at klikke her.

FIND MATERIALET

Når du tilmelder dig Jordens Dag 2023, kan du vælge, om I vil arbejde med fugle, sommerfugle eller skove – eller alle tre.

Tilmelder du jer til at arbejde med skove, vil I få tilsendt frø med instruktioner til, hvordan de skal plantes ud.

Materialet, I kan arbejde med, finder I hos Grøn Skole ved at klikke på emnerne herunder.

YOUNG
FN Byen
Marmorvej 51
2100 København Ø
E-mail: young@uncity.dk
Scroll to Top
Scroll til toppen