FN Byen

 

 

 

København er med sine 1.100 ansatte - fordelt på otte forskellige FN-organisationer - verdens sjettestørste FN by blandt donorlande.

Det danske udenrigsministerium og FN har sammen besluttet at samle FN organisationerne i en »FN-by« på Marmormolen i Københavns Nordhavn. Første del af byggeriet stod færdigt i foråret 2012.

”Ved at samle FN-organisationerne under ét tag kan Danmark yde sit bidrag til at højne og effektivisere samspillet organisationerne imellem. Det er en central dagsorden for Danmark og for FN-systemet” sagde daværende udviklingsminister Ulla Tørnæs, da projektet blev lanceret.

FN Byen er desuden en af de mest miljørigtige bygninger i Skandinavien, og er blevet belønnet med EU-kommissionens Green Building Award for nye bygninger og LEEDS' platin-certifikat. Du kan læse meget mere om bygningens miljørigtige tiltag her. 

De otte FN-organisationer der skal dele adresse er UNOPS (der servicerer og koordinerer på vegne af alle FN's underorganisationer), UNDP (FN's Udviklingsprogram), WHO (FN's Sundhedsorganisation), UNICEF (FN's Børnefond), WFP (FNs Fødevareprogram), UNFPA (FN's Befolkningsfond), UNEP (FN´s Miljøprogram) og UN WOMEN (FN's organisation for Ligestillning of Forbedring af Kvinders forhold).

FN byen er fremtidssikret, så der er mulighed for at huse op mod 1.500 ansatte, hvis det bliver nødvendigt. 

Check denne video af FN Byen, der er filmet ved hjælp af ubemandede droner: 

 

Subscribe to Articler RSS