Community connectivity  

The location of UN City has been carefully chosen to ensure good connectivity with the Copenhagen community. The building is located in the middle of the new district of Marmormolen, in Nordhavn, within walking distance from rail and bus lines. It is easily reachable from Copenhagen city centre and the airport, via the Nordhavn S-train station. It is also less than a kilometre away from public services, such as a community centre and schools.

Transportation: cycling & accessibility  

To reduce pollution from transportation, UN City encourages cycling to work. There are 680 bicycle racks across the site, including 225 which are covered, and a further 115 in the basement. Fifteen showers and changing rooms are also available to freshen up after your ride. To ensure access for everyone, parking spaces for people with disabilities can be found in front of the lobby.

Reducing energy use: reflective roof

The roof of the UN City has been coated with a white, recyclable membrane, made from plant-based materials. The environmentally-friendly coating reflects much more sunlight than the usual dark layer. This reduces the temperature of the building and cuts the ‘heat island effect’ often created in urban areas. It also minimizes the need for air conditioning in the summer, resulting in fewer greenhouse gas emissions.

Run-off water: mitigating environmental damage

UN City is designed to limit any damage that could be caused by the water that runs off its surfaces. Around 2% of the total surface area of UN City is covered with vegetation, helping to prevent drains from becoming over-loaded as water naturally filters into the ground. Storm water that gathers on pavements is filtered through a sand trap and an oil separator before being returned to the harbour. This process dramatically cuts the risk of pollution while reducing pressure on the municipal sewage system.

Other environmental features of UN City